Allmänt

En gnistrande kall morgon…

morgonkulor1

 

God morgon på er därute i kylan!

 

Ja, i natt har det varit garanterat myggfritt som Håkan brukar uttrycka det. 😉

Jag har haft problem med sömnen i natt så jag har varit uppe ganska många gånger. Och graderna har legat runt 10- de gånger jag har kikat, men det har säkert varit kallare i mellanåt. Det låter nog inte speciellt kallt för de som sitter uppåt norr med -35 grader, men i våra fuktiga trakter så är det ganska kylslaget. *s* Jag minns första vintern jag var uppe hos Håkans familj i Härnösand. Då var det 19- på morgonen och jag övervägde starkt att inte ens kliva upp ur sängen. *s* Men jag blev otroligt överraskad när jag kom ut och konstaterade att kylan däruppe var en helt annan. Det var skönt att sitta ute och andas in den friska luften, och kylan var inte så rå och bitande som här nere. Det går helt enkelt inte att jämföra grader uppe och nere i landet. Det är så annorlunda.

 

Hur som helst, här är det kallt som 17 och det värsta med kylan är Loxy. Vi hinner inte gå mer än kanske 20 meter ute på promenaderna förän han faller omkull i köldkramper och man får bära honom. Det hjälper inte mycket att värma tassarna en stund och sen sätta ner honom igen – nån minut senare är det dags igen. Jag tycker så himla synd om honom och vet inte hur jag ska lösa det här. Skor hade ju varit en lösning kanske, men i såfall måste jag köpa mutluks. Vanliga skor har jag blivit avrådd av vetten, eftersom gången påverkas och Loxy har problem med sina knän. Jag funderar på om man kan lösa det med nåt eget, typ klippa topparna av fingervantar och sätta små tunna kardborreband på eller nåt. Men frågan är ju om dom stannar kvar på hans små pinnar till ben. Jag tvivlar på det. Det här är ett återkommande problem vartenda år, och jag våndas för det varje vinter när kylan börjar komma. Vad 17 gör man? Hunden måste ju ut, men det blir ju inte mycket gjort när han inte kan gå. *suck* Undra om det där medlet ”Vacker Tass” hjälper mot köldkramper också? Det ska ju förhindra klumpbildning i päls, men Loxy får ju inga såna. Det är ju bara kylan som påverkar honom. Jag vet ju att många av er därute har chihuahuas och andra små frusna hundraser. Är det någon mer som har detta problemet, och hur löser ni det i såfall? Jag hade ju en dobberman tidigare och han hade aldrig problem med kylan, så jag har aldrig behövt tänka på det här innan.

 

Jaja, än så länge är lillpysen inte vaken, och inte hans nattgäst heller. Inte min sambo heller för den delen och katten ligger och snarkar bredvid mig. 😛 Jag är morgonpiggast idag, eller ska vi säga minst sömnbenägen. *s* Jag hade definitivt sovit fortfarande om jag kunnat. Men nu ska jag ta mig en kopp kaffe till och passa på att surfa runt på alla favvobloggar innan gänget vaknar här hemma.

 

Ha en jättefin dag alla när ni vaknar och på återseende lite senare!

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(3) kommentarer

 1. Kanske om du först tvättar riktiga ullraggsockar i maskin så de tovar ihop sig och krymper, torka i tirktumlaren så filtar ullen ihop sig bra, då kan du klippa i det stickade och tråckla ihop små ’stövlar’ av tovat stickeull som värmer som bara den, som långa strumpor på nåt sätt..

  sen kan du sätta snören eller tryckknappar eller kardborreband på en vinterovarll så du kan fästa de här varma ytterbenen upptill så de hänger kvar?

 2. P,S sån här stickad tovad filtad ull släpper inte igenom vätan heller och håller kylan utanför:)

 3. säger:

  Go morron. Känner igen de där med att bara hinna en bit utanför dörren, sen står dom där på tå å skriker av käldkramper. Man känner sig så himla hjälplös, hur ska man kunna hjälpa dom?! Å de e knappt dom kan kissa å bajsa, dom vill bara vara inne…

  Tack för din fina kommentar hos mig. Men Saga är fortfarande inte bättre. Hon bajsar inte jämnt nu, men när hon gör de (ca 2-4ggr om dagen) så bajsar hon diarré. Så hon har ju blivit bättre, men inte bra. Snart har hon varit dålig i 1 vecka (på tisdag). Så om hon är så som hon är nu, då ringer jag till veterinären på Måndag. Han hade ju semester förra veckan, så då fick jag inte tag i honom. Å Saga är ju så speciell, gillar ju inte andra människor. Hon är aldrig dum, utan blir bara rädd. Därför vill jag helst inte gå till nån annan än honom, hon är ju van vid honom och är inte rädd alls.

  Å du ska absolut INTE känna dig stressad att läsa å kommentara inne hos mig. Vet att man ibland hamnar i perioder då man inte hinner eller orkar. Så ta de lugnt å gör de då du hinner.

  kram å hoppas ni får en mysig Lördag.

Kommentarer är stängda.