Allmänt Djur

Rådjurens – och älgarnas(?!) – matplats… :-)

serverad1

 

Då var man inne i värmen igen. Fast så himla kallt är det faktiskt inte idag. -2,4 här uppe hos oss. Dock tillräckligt kallt för att Loxy ska ha problem ute i snön. Och andra också för den delen.

Jag har precis kommit tillbaka efter att ha varit ute och fyllt på rådjurens matplats. När Håkan kom in med Loxy i morse hade han tittat till den, och då var det fullt med spår där. Däremot inte ett spår av mat, så det var bara att ställa sig och skära till några kilo morötter. 😀

Det syns lite dåligt på bilden jag tog, men vi har spritt ut matplatserna med några meters mellanrum, så det inte ska bli tokträngsel på en liten fläck. Men snön är ju tokdjup där inne i skogen, så mamma och jag har bara lyckats skapa små fläckar där vi har skottat upp snön i vallar runt omkring. Rådjuren har dock själva trampat upp en hel del, och det går en liten stig rakt igenom, deras eget stråk som dom brukar gå. En bit in på den stigen kan ni ana ytterligare en plats där jag bara lade ut havregryn idag. Även fåglarna har hittat hit, och dom brukar vara mest intresserade av den delen på menyn. =)) Men jag ska ta och köpa en säck med viltfågelfrön och lägga ut där också tänkte jag. Det är nog en smula nyttigare för de små liven. 😉

 

Nu får vi se hur snabbt det här försvinner, för idag när mamma var ute med Elliot stötte hon på ett par av grannarna i husen precis bredvid skogen. Och dom hade dels haft rådjuren ända upp på trappen vid husen, så hungriga är dom nog. Dels fick mamma veta att det inte bara är rådjur som glädjer sig åt den utlagda maten. Vi har även tre älgar här uppe som vandrar runt och väntar på matdags. Jisses, jag måste komma iväg till Lantmännen och köpa maten där. Det går ju inte att utfodra ett helt gäng rådjur och älgar med småpåsar med morötter från Ica liksom. Det hade varit roligt om fler grannar lade ut mat nu när matplatsen ändå finns. Man kanske skulle sätta upp en lapp nere på anslagstavlan och bara tala om att den finns i allafall, så kanske nån som har lust kilar förbi med lite äpplen eller nåt.

 

Hur som helst, kameran var med ut, men det blev inga djurbilder idag heller tyvärr. Jag hoppas på tur att kanske, kanske det står några stycken och väntar en bit därifrån när jag kommer nån dag. Man kan ju alltid hoppas som sagt. 😀

 

Nu ska jag ta mig en liten vila tänkte jag. Lilleman är inte helt bra i magen idag, så han sover mest. Men ska jag vara helt ärlig så tror jag det beror på ostbågarna han stal igår kväll. Matvrak! 😛

 

Ha nu en fortsatt fin dag och på återseende lite senare!

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(2) kommentarer

  1. Dennis säger:

    Duktiga ni är:) Det behövs verkligen fler som gör så nu när snön har legat så länge.
    Nu blir det melodifestivalen här:)

    kram kram. bror

  2. säger:

    Oj, ja rådjuren har det nog jobbigt i vinter, massa snö och väldigt kallt. Säkert många som frusit ihjäl 🙁

Kommentarer är stängda.