Allmänt

Regn i Borås!

weather1

Det blev en natt utan sömn igen, och när man ligger sådär, vaken i mörkret, så blir det gärna att tankarna far omkring på alla möjliga och omöjliga ställen. I natt har det varit våra märkliga väderförhållanden som har varit det stora tankeämnet.

Det regnar i Borås i natt. Det är ju i och för sig inte det minsta märkligt. Det har regnat i Borås sen stenåldern ungefär, även om resten av landet har ”Den torraste sommaren i mannaminne”, eller ”Rekordmycket snö i hela Sverige” osv. I Borås regnar det minsann. Bara det är ju en fråga att grubbla över. Är det så som jag har fått för mig, och även hört lite löst här och där? Att eftersom hela Borås ligger i en dalgryta, så stannar alla moln som kommer in ifrån kusten och är på väg in över landet, just över Borås och blir liggande här för att sedan släppa ut sitt innehåll över oss, och så segla vidare in över landet? Varför, i såfall? Finns det nåt speciellt skäl till att moln absolut måste släppa ut det de råkar bära på just då, bara för att de hamnar över en dal? Och så har vi våra egna sjöar och vattendrag. Varma dagar så förångas ju även de och blir moln naturligtvis. Men vi har ju väldigt ofta lokala regnskurar här i Borås. Beror det helt enkelt på att det är vårt eget vatten som kommer ner direkt igen? På grund av den här grytan. Kommer inte molnen över kanten eller, och kan segla iväg och dumpa sitt innehåll över nån annan jäkla stad?? Alltså, nu låter jag förmodligen väldigt blond… *skratt* Men faktum är att jag inte är ensam om de här tankarna. Det har ju hänt många gånger att det börjar tokregna i Borås en fin sommmareftermiddag, men runtomkring, tex i Ulricehamn eller Alingsås, eller ännu närmre också för den delen, bara strax utanför stan, så har dom inte haft tillstymmelse till regn. Jag menar, det är ju inte utan att man undrar…

I morgon får vi i allafall ställa oss in på regn. Och även blåst, hörde jag. Jag hoppas verkligen att vi slipper en sån där tokblåsig och regnig sommar igen. Det tror jag inte svenska folket klarar av. Det var tillräckligt med depressioner efter förra ”Icke-sommaren”. Skulle det bli en likadan nu igen, så tror jag det kan bli riktiga problem. Vi får bara hoppas och tro på de där typerna som spår väder, att dom har rätt i sina antaganden att vi faktiskt ska få en guldsommar i år. Jag kan väl känna mig en smula pessimistisk ibland, men det är nog mest grundat på oro. Så jag hoppas och håller alla tummar och tår jag har, för att dom ska ha rätt. Nu vill jag ha en riktig sommar, en sån som man hade när man var barn.

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...