Allmänt

Underbara tulpaner!

Det var bara drygt en vecka sen som sambon och jag satt på balkongen i plusgrader och tittade ut över ett snöfritt skogsområde. Det var riktigt så man började känna vårkänslor och sommaren kändes inte längre så långt borta.

Så kommer den IGEN! smiley

Jag avskyr verkligen vinter! Visst, jag kan se det vackra i ett vitt vinterland, men utöver det ser jag ingen som helst orsak till att det ens ska behöva vara vinter. Det är kallt, blött, halt på vägarna, hunden får kramper i kylan och vill inte gå ut, lägenheten är på fryspunkten varje morgon och man får sova med sockar på fötterna. Supertrevligt!

Tyvärr finns det inte så mycket att göra åt det…årstiderna går ju som bekant sin gilla gång, och jag har lärt mig genom åren att acceptera detta onödiga påfund som vintern är. Men just denna tiden på året känns längtan efter värmen och sommaren allra värst. Allt roligt som följer med vinterhalvåret…jul, nyår och liknande är över och det finns liksom inget annat kul att se fram emot förutom våren. Januari till Maj är bara en transportsträcka.

Men så kom jag på en sak som brukar få mig att piggna till och få upp humöret i denna eviga väntan… Tulpaner! smiley

Finns det något mer underbart än dessa blommor i regnbågens alla färger, som dyker upp samma tid i butikerna varje år, för att ge oss ett litet hopp om att sommaren faktiskt kommer i år också.

Så nu står denna vackra bukett på mitt köksbord och ger en föraning om vår och sprider en underbar väldoft. I dag lovade jag mig själv att på det bordet ska det alltid stå en fräsch bukett snittblommor, ända fram till den dagen kommer, att jag kan plocka en bukett själv utomhus. smiley

//Sommarälskaren

Indra

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...