Hej på er därute!
Hur har ni det denna kalla tisdag? Det har visserligen blivit lite mildare än i morse, men det är ändå -7 grader ute, kallt nog för mig.
Vi har precis ätit en mysig lunch här hemma, och min farbror gjorde oss sällskap. 😀 Det är helt klart något speciellt med den där skinkmackan med senap till kaffet. =)) Förutom den så bjöd jag även på nybakad saffranskaka, något som jag aldrig gjort förrut men blev otroligt förtjust i. Jag hittade receptet igår på VanillaCream, och det var ett riktigt bra recept. Delar med mig av det här för den som vill göra något mer än bara lussebullar med saffran. 😀
Saffranskaka
Du behöver:
200 gram smör eller margarin
1 påse saffran, 0,5 gram
2 ägg
3 dl socker
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
Gör så här:
Smält matfettet och låt det svalna. Smörj och bröa en rund form. Stöt saffranet tillsammans med en sockerbit i en mortel. Själv brukar jag använda en ”kryddmalare” från Jamie Oliver för jag äger ingen mortel. Det går lika bra. 😀
Vispa ägg och socker vitt och poröst. Vispa ner saffran, bakpulver och mjölk. Tillsätt till sist vetemjöl och det smälta matfettet och rör till en jämn smet.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 45 minuter.
Låt kakan stå några minuter i formen innan du stjälper upp den på ett fat. Lägg gärna formen eller en bakhandduk över och låt svalna.
Sikta florsocker över vid servering.
Det här blev som sagt en riktigt god kaka, underbart saffransgul och saftig, och jag kan varmt rekommendera receptet! 😀
Saffrans kaka är så gooott 🙂
Mums så gott det lät 🙂
Vad kul satt och kika runt lite och såg att en av dina favvo bloggar var Jessis blogg.
Det är nu världen blir liten, det är min chefs syster 🙂
Må så gott!!
Kram