Allmänt Mat & Bak

Dagens kakbak.. ;-)

mozartkulor11

 

God kväll på er alla! Eller snarare – god natt kanske.. *s*

Nu är klockan lite över tolv på natten och jag har äntligen blivit klar med dagens bakande. Disken däremot (som tyg höjer sig en meter över diskhon) orkar jag bara inte med ikväll. Det ligger i hett diskmedelsvatten nu i allafall, så jag får ta itu med det i morgon bitti i stället. 😉

 

Det blev inte så mycket som jag egentligen hade tänkt mig idag, men jag orkade helt enkelt inte hålla samma tempo som jag gjort de andra två dagarna. Så idag blev det bara mördegskakor av lite olika slag, negerbollar och mozartkulor. De sistnämnda experimenterade jag lite lätt med. Dom ska ju egentligen doppas i mörk choklad och det brukar jag alltid göra, men eftersom Håkan är en sucker för vit choklad så tänkte jag att jag skulle prova med det. 🙂 Så hälften av kulorna är med vit choklad, och den andra hälften är doppade i mjölkchoklad, också ett litet test. Jag kan inte påstå att det var oätligt precis… 😉

 

minikakor1

 

Om jag orkar sätta igång något i morgon också, så ska jag göra en sats med jordens godaste kakor som jag äntligen fick receptet på när vi var i Härnösand. Håkans mamma bakar alltid dom, och jag har velat göra dem i flera år. Nu kom jag äntligen ihåg att fixa receptet, så förmodligen blir det såna i morgon. Men sen får det vara nog. 😛 Jag får för övrigt inte in så mycket mer i frysarna nu. *s*

 

***

 

Kvällen har jag tillbringat framför tv’n och ”Independence Day” på 6:an, samtidigt som jag har suttit och rullar negerbollar. 😀 Efter filmen tog jag vovvarna med mig och mötte upp mamma och Elliot, och vi tog en kvällspromenad på en halvtimme. Det är uppehåll nu, och då gäller det att passa på. Det var dessutom enormt skönt ute ikväll, så jag hade gärna gått ännu längre. Men tröttheten börjar ta ut sin rätt efter tre dagar i köket, och dessutom närmade sig klockan tolv, så det kändes ganska lagom ändå. Håkan är i väg på Såtenäs och jobbar sitt första dygn efter semestern, och det känns jättekonstigt att gå och lägga sig ensam ikväll. Det är alltid lite extra trist så här i början när jag har haft honom hemma i flera veckor, men man vänjer sig lite mer sen. Fast tråkigt är det ju alltid förstås.

 

negerbollar11

 

Nu ska jag i allafall ta vovvarna och krypa i säng tänkte jag. Förhoppningsvis får jag sova i natt, och då har jag nog tillräckligt med energi i morgon igen för att ta tag i några recept till. *s* Men det gör jag nog bara lite sådär i förbifarten, för nu räcker det med bakverk och recept på kakor här på bloggen ett tag. 😉

 

Hoppas ni har haft en fin dag och en mysig kväll. Om man ska tro väderprognosen så är det ju lite finare väder på gång nu, och det får vi väl verkligen hoppas, men jag har riktigt gott förtroende för yr.no som jag fick tips om här sist jag klagade på väderstationerna. Deras prognoser stämmer faktiskt för det mesta och nu lovar dom faktiskt lite sommarväder. Jag känner mig i allafall inte särskilt mättad när det gäller sol och värme. Det vore trevligt med några dagar till…

 

Sov så gott alla, och på återseende i morgon!

 

Förresten, om ni inte fått svar på era kommentarer här eller inte fått ”besök” av mig på ett tag, så hoppas jag ni förstår varför. 😛 Jag har inte hunnit med så mycket annat än bakning de här dagarna. Men jag tar några kommentarer då och då, och tittar in på några bloggar så fort jag har en liten paus ifrån köket, så jag hänger med hos er även om jag inte alltid kommenterar. Bara så ni vet… 😉

 

Kram på er!

 

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(2) kommentarer

  1. Oj vad vi önskar att du var vår granne nu …
    Kram från kakmonster x 3

  2. säger:

    OHHHHH Skicka hit… Snälla!

    Gud, jag skulle ju rulla fram om jag bodde nära dej!

    Kram

Kommentarer är stängda.