Allmänt

Nu var det nån som hörde mig igen…

snowmorning1

 

….nåt annat är ju bara inte möjligt! *s*

God morgon förresten! 😀 Ja, ni såg ju gårdagens morgonbild – över exakt samma vy – snöfritt, och med knallblå himmel och sol och jag skrev att man nästan kunde låtsas att det var vår om man inte kikade ner på marken och de små snöhögar som låg kvar lite här och där.
Jaha! Så här ser det alltså ut idag! Helt ofattbart! Från smygvår till vargavinter på ett dygn. Snacka om ”aprilväder”. *s*
Nu när jag sitter och tittar på alla talgoxar som slåss om maten (läs smöret..*s*) ute vid fågelhuset, så är jag glad att jag inte slutat mata dom än, för idag lär det vara en smula svårt för dem att hitta något.

*

Hur som helst – idag är det fredag den 13 – igen! Det var ju inte längesen det var det. Hur ofta händer det då, att det inträffar två gånger på så här kort tid? Jag kunde inte låta bli att fundera på en sak förra gången. Det var ju som sagt var en fredag och således gick ”Let’s Dance” på tv den kvällen. Och hela programmet var uppbyggt runt detta faktum att det var just fredag den 13:e. Men det som jag tyckte var så märkligt var att dom hade satsat på rena spökkvällen där, med utklädda deltagare, ”spökrelaterad” musik typ Michael Jacksons ”Thriller” och en massa skrämselsnack. Jag har då aldrig hört talas om att fredag den 13:e ska upplevas som värsta Halloween..?! En otursdag, det är  vad som alltid har sagts om den dagen, om man nu ska gå efter gammalt skrock.

*

Och om man nu ska utveckla det lite, möjligtvis att talet 13 är ett oturstal, att man inte ska vara 13 vid bordet pga lite olika hypoteser. Enligt kristendomen pga att Judas var den trettonde vid bordet när Jesus blev förrådd, och att han dog på en fredag. En annan hypotes grundar sig på att ett betydande antal medlemmar från Tempelherreorden fängslades fredagen den 13:e av Filip IV av Frankrike, varav många torterades och avrättades, och den tredje hypotesen är enligt den Nordiska Mytologin pga att svekets och ondskans gud Loke kom som den trettonde gästen till ett gästabud i Valhall – och sedan lurade blinde Höder att skjuta sin egen bror Balder till döds med en mistelpil.

 

Men ingenstans här finns det något om spöken, vampyrer eller andra monster, så vart i hela fridens namn kom det där ifrån? Är det bara jag som har missat att vi här i Sverige har börjat ”fira” fredag den 13:e som någon slags egen ”Halloween”?

*
*

Nåja, nog med filosofier så här tidigt på morgonkvisten. 😉 Idag ska jag försöka ta det lite lugnare än igår så jag inte riskerar någon migrän till helgen, för det har jag verkligen, absolut, definitivt inte tid med! Det blir bara lite småpyssel här hemma och så ska jag hämta lilla Pellispricken och vara hundvakt åt mamma medans hon är Saphiravakt. 😛 Det blir nog livat nog. *s*

 

Ha en jättefin dag alla, och må så gott! På återseende lite senare!

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(6) kommentarer

 1. säger:

  Det här var det svårt att inte gilla , snacka om gemytlig blogg.

 2. säger:

  God morgon vackraste bagare! Jisses vad du har stått i! Så fika sugen man blir härinne.
  Aprapå fredage den 13, när man bygger höghus så har man aldrig en trettonde våning. Det tas helt enkelt bort och går ifrån 12 till 14 istället. Jag såg på nyheterna en gång ett gäng som gjorde eget bungyjump, dom glömde eller tänkte inte på detta och räknade felt antal våningar….huga!!!
  Hoppas du får ha en underbar dag! Många kramar till dig:)

 3. Cherlindrea säger:

  Chriz: Tack så mycket för det. 😀

 4. Cherlindrea säger:

  Lori: God morgon sötaste! Ja, jag har verkligen stått i, det kan jag inte förneka. *skratt* Men nu har jag ingen brist på fikabröd på ett tag..*s*
  Jag har hört det där med våningsplan, men detta med bungyjumphopparna – herregud! Man får väl i allafall hoppas att dom valde en våning för högt och inte för lågt, men jag misstänker att det inte var så. Hua!

  Ha en jättefin dag du också gumman! Massa kramar!

 5. säger:

  Det där med Loke var ju riktigt roligt… mycket jag inte visste. Bra!

 6. Cherlindrea säger:

  Pezster: Inte jag heller – förän jag träffade min sambo som är en Nordisk Mytologi-fantast. *s*

Kommentarer är stängda.