Allmänt

Tips på egen fågelmat…

cristmas-kitchen1

 

Hej hopp alla!

 

Nu är jag klar med pysslet i köket här hemma, som har blivit härligt julrött. 😀 Disken är klar och det är snart dags att plocka upp den sista tvätten som  hänger på tork. Det var inte så mycket idag så har jag tur har det torkat nere i torkrummet så jag slipper hänga det här uppe i lägenheten.

Mitt hjärta kom precis hem för att äta lite lunch, och jag gissar att han är klar i mc-lokalen för idag. Det blir en liten middagsvila här snart, innan jag ska sätta igång med dagens godistillverkning. 😀 Om det blir nåt idag, ibland har jag superenergi på morgonen som inte alls finns kvar senare på eftermiddagen. Idag var jag tvungen att fixa med så mycket annat, annars brukar jag sätta igång såna saker direkt på morgonen när lusten finns kvar. 😉

 

talgboll

 

Ett litet tips till er därute som vill mata fåglarna med hemmagjord mat i vinter kom min mamma med härom dagen. Smält ner fett som ni sedan blandar olika frön, nötter och liknande i. Sedan klär ni en lagom stor form med plastfolie och häller i fettblandningen däri. Stick även ner ett kraftigare snöre i fettet och ett tips är också att sticka en pinne eller kraftigt sugrör igenom fettblandningen. Låt allting stelna och ta sedan upp ”klumpen” ur formen och häng ut i ett träd eller på balkongen om ni får lov.  

Ett perfekt foder för små frusna fåglar. 🙂

 

Nu ska jag lägga mig och vila en stund. Må så gott alla, och ha en fortsatt fin dag!

 

djur71

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(1) kommentar

  1. bra tips!

Kommentarer är stängda.