Allmänt

Bus i snön!

friser1

 

Inte för att jag är någon anhängare av snö och vinter precis, men jag tycker det är himla mysigt att se mina syskonbarn busa i snön så som en annan gjorde när man var liten. 😀 Jag är rädd för att det finns ungar idag som aldrig ens byggt en snökoja, utom möjligtvis på nåt datorspel. Hugo och Hampuz har datorspel dom också, men dom är ändå ute och leker och busar som ungar i den åldern ska.

 

friser2

 

Pulkaåkning! Åhh, jag minns när vi var ute och åkte i backen ända tills det var kolsvart ute. Men då var det en massa ungar ute och alltid flera föräldrar där och höll ett öga på oss.

När man sedan kom in, illröd om kinderna av kyla och med dyngblöta lovikavantar, så hade mamma varm choklad och smörgåsar färdigt till kvällsmat. 😀

 

friser3

 

Jag kom dessutom ihåg att jag var strängt förbjuden att krypa in i såna här snöhyddor som var utgrävda ur snöhögarna om inte pappa hade byggt dem och hade koll på dem. Många av de lite äldre barnen grävde ofta ur såna här, och risken var för stor att kojorna skulle rasa in. Så det var förstås extra spännande när man fick lov att vara i en sån här som ansetts säker av pappa. 😛

 

friser4

 

Hos min syster är det tydligen en annan familjemedlem som kollar säkerheten… Hehe! 😉

 

friser8

 

Det är inte bara ungarna som busar på gården i snön. 😀 Full fart på småtrollen! Att dom ens kommer fram med sina korta ben i den där djupa snön. 😛 Jag minns en gång i tonåren, när jag tolkade efter häst, alltså drogs på miniskidor i linor som man höll i, efter häst och ryttare. Det var superkul! =))

 

De här bilderna väckte verkligen en massa barndomsminnen hos mig, från vintrarna när man fortfarande gillade snö.. *s*

Fotona är ärligt stulna av min syster och svåger på deras sida ”Wellbrants shetland & araber”. 😀

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(1) kommentar

  1. säger:

    Det ser ju ut att vara precis hur HÄRLIGT som helst!
    Jag brukade tolka efter min förra häst (vi använde pulka efter), det är verkligen bland det roligaste man kan hitta på med en häst! ♥

    Önskar dig en fortsatt trevlig kväll!

Kommentarer är stängda.