Inredning & design

Vårförnya sovrummet

bedclothes4Jag har varit på jakt länge efter ett nytt överkast, helst i rosa nu till sommaren, eftersom sovrummet är det enda rummet i lägenheten där jag verkligen har fritt spelrum med rosa även om jag petar in lite rosa detaljer här och där i andra rum också. smiley De här två ovan tycker jag var riktigt fina. Det cerise/lila, Sydney 699:- är lite för mörkt för min smak, jag tycker bättre om den rosa färgen som det andra, Cherry 299:- har, plus att jag gärna vill ha ljusa färger nu till våren och sommaren. Men annars tycker jag hela kombinationen med kuddarna och det gröna till var väldigt ombonat och mysigt. Grönt och rosa är väldigt snyggt ihop, och det blir förmodligen de två färgerna jag satsar på i sovrummet i sommar.

 

 

 

bedclothes1

 

 

Även det här överkastet tycker jag var underbart vackert. Jag tycker om den där gammeldags romantiska stilen, med en kombination av blommor och ränder, spetkantat och sängkappa. Och även här ser man det rosa och gröna tillsammans. Ida 799:-

 

 

 

 

 

 

 

bedclothes2

 

För att fortsätta i den ljusa stilen, så hittade jag även ett par andra alternativ utan rosa, ett i off white, Jonna 599:- och ett i olika gröna nyanser, Linda 799:-. Också väldigt somrigt och fräscht. Speciellt det gröna tyckte jag om. Det vita är också snyggt, men jag har haft vitt förut och skulle gärna vilja förnya mig lite. Dessutom tror jag man luras lite av de gröna sängkläderna på bilden. Man glömmer lite att överkastet faktiskt är helt enfärgat när man tittar på den.

 

 

 

 

 

bedclothes3

 

 

 

Ska man gå helt ifrån pasteller och rosa så är det här kanske ett alternativ. Det här turkos quiltade överkastet, 599:-, tyckte Håkan bäst om, men så är han ju också helt tokig i stenen turkos, så jag är inte det minsta förvånad. smiley Personligen är jag mer för pasteller, speciellt i ett sovrum där jag vill ha ljusa, milda färger, men jag måste hålla med om att det här var riktigt snyggt. Synd bara att vi har fotgavel på vår säng. Det är inte första gången jag ångrar att vi valde en sådan modell. Det är ju så himla snyggt utan gavel, med överkastet hängade ner så här vid fotändan. Och som synes här på bilden, även rosa och turkos är väldigt vackra färger tillsammans som framhäver varandras lyster.

 

 

 

 

bedclothes5

 

Sist ut är de här två som kanske skiljer sig lite ifrån de andra. Men jag tycker väldigt mycket om dessa. Svart/vitt har vi ju i nästan hela lägenheten, så den färgkombinationen är man ju inte främmande för. Men jag är inte riktigt pigg på att ha den i ett sovrum, det ska erkännas. Ändå tyckte jag att det var så himla snyggt med svartvitt i lappteknik. Split 699:- Otroligt vacker kontrast i mellan nyanserna. Det andra överkastet, 549:- är så stilrent att jag får rysningar av njutning när jag tittar på det, speciellt i kombinationen med sängkappan som man ser här. Det är jag definitivt inte främmande för heller, men kanske mer till hösten, då jag gärna har ljusa färger också, men lite mer dämpade än till exempel rosa.

Vilket överkast skulle du välja av de här?

Jag vet inte än om det blir något av dessa, men det lutar starkt åt det ljusrosa nu till sommaren, och kanske det grå här nere till nästa höst. Men det får vi se då. Samtliga överkast kommer ifrån Ellos.se

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...