Mat & Bak

Dagens recept – Havrebollar med kokos

havrebollar1

 

Hej hej alla!

 

Tänkte jag skulle lägga ut receptet på mina havrebollar som precis blivit klara. 😀

De här bollarna är förstås snarlika vanliga negerbollar eller chokladbollar, vad man nu föredrar att kalla dem. 🙂 Men dessa är gjorda på O´boy och brukar uppskattas mer av barn eftersom chokladsmaken inte är så stark som på vanliga. Den är i själva verket ganska obefintlig, det är havregrynen och kaffet som ger den mesta smaken. Men jag gjorde alltid såna här bollar när jag var liten, jag tyckte inte om kakao då, och nu hittade jag receptet igen i den nya tidningen ”Hembakat” och kände att jag ville testa dem igen. Och eftersom min kära sambo är en sucker för havregryn så misstänker jag att dessa kommer att falla honom i smaken också. 😛 Här kommer i allafall receptet. =))

 

Havrebollar med kokos

 

Du behöver:

 

11-12 dl havregryn

2 msk O´boy

3 dl strösocker

2 msk vaniljsocker

1/2 dl mjölk

1/2 dl kaffe

250-300 gram smör

Garnering: Kokos

 

Gör så här:

 

1. Blanda havregryn, O´boy, strö- och vaniljsocker i en bunke.

2. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda allt med en elvisp eller i en köksmaskin.

3. Trilla runda bollar och rulla dem i kokos.

 

Här behöver jag knappast skriva ”Lycka till”, det är svårt att misslyckas med dessa. 😉 Men smaklig spis! 😀

 

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...