Allmänt Mat & Bak

God natt med Dagens Recept – Mockarutor

loxynatt12

 

Det börjar bli dags att krypa i säng för min del. Jag förstår inte varför jag är så trött ikväll, jag tycker inte att jag har gjort något speciellt idag som skulle ha orsakat det. Möjligtvis att jag har ignorerat huvudvärken, men den gick ju över till slut så det kanske är så man ska göra.. 😛

 

Håkan var iväg ut på en mc-tur med några av kompisarna i klubben under kvällen, och efter rundan kom dom hem hit och fikade. Jag glömde förstås att ta några kort när dom var här, likaväl som jag glömde kameran i går kväll när vi var iväg hemma hos Jari och Helén. Jag begriper inte vad det har tagit åt mig?! Jag brukar aldrig glömma att fota.

 

Men jag tog i allafall kort på en sak när dom hade åkt igen, nämligen det jag bakade idag… 😉

 

kaka12

 

När Håkan ringde och sa att dom skulle komma hem hit och fika, så snodde jag ihop en långpanna med mockarutor, mitt gamla älskade recept som jag har använt i alla år ända sen jag var tonåring. 😀 Jag minns inte vad jag fått det ifrån, men jag tror att det var från min gamla fritidsgård på högstadiet där såna här såldes i caféterian. =))

 

Här kommer receptet för den som vill prova:

 

Mockarutor

 

Du behöver:

 

4 ägg

4 dl socker

4 1/2 dl vetemjöl

3 tsk bakpulver

2 msk kakao

4 tsk vaniljsocker

drygt 2 dl mjölk

150 gram smör

 

Chokladglasyr

 

6 dl florsocker

4 1/2 tsk kakao

3 tsk vaniljsocker

3 msk smält smör

kaffe, bryggt, kallt

 

Gör så här:

 

Smält smöret och häll i mjölken i kastrullen. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker och tillsätt detta till ägg- sockerblandningen. Sist tillsättes smör- mjölkblandningen till smeten.

Grädda kakan i en smord och bröad långpanna i 200 grader ca 15 minuter.

 

Chokladsåsen:

 

Blanda alla ingredienserna utom kaffet i en skål. Rör försiktigt i det bryggda kaffet droppvis tills såsen får en bredbar konsistens. Bred såsen över den gräddade och avsvalnade kakan och avsluta med att strö kokosflingor över.

 

Det här receptet är uträknat och testbakat för att räcka till en normalstor långpanna.

 

cutecolorsrecipeicon31

 

Men nu ska jag som sagt gå och lägga mig och hoppas att jag känner mig lite piggare i morgon.

Hoppas ni haft en fin kväll alla, och sov så gott!

På återseende i morgon igen!

 

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(2) kommentarer

  1. åh (slickar mig kring munnen) mockarutor är min favvis!!! De va JÄTTE länge sen som jag både bakade och åt sånna, de måste jag göra nån dag…. kram

  2. Cherlindrea säger:

    C: Då ska du absolut prova det här receptet! 😀 Jag har provat massa såna här recept, det näst senaste var Leila Lindholms, men jag måste nog säga att jag är mest förtjust i det här. Det blir alltid perfekt, man kan inte misslyckas med det. 😀

    Kramar om!

Kommentarer är stängda.