Inredning & design

Mitt bästa inredningstips!

hem4

Heminredning för mig är mer än att bara ställa i ordning en bostad på ett snyggt och funktionellt sätt, det är en hel livsstil. Allt ifrån att planera stil, färgnyanser och detaljer till att leta efter de absolut rätta sakerna, sy och på andra sätt skapa personliga inredningsdetaljer. Jag älskar att läsa inredningstidningar och att surfa runt på olika inredningssidor och läsa inrednings- och designtips.

En sak som jag har lärt mig igenom åren är att ingenting är fel när det gäller inredning. Känns det rätt för mig så är det rätt. Sedan finns det såklart vissa lösningar som fungerar bättre än andra. Men om jag skulle nämna något som jag alltid brukar tipsa om och även följer själv så är det att välja en neutral grund och hålla sig till den, speciellt om man tycker om att ändra ofta i sitt hem.

hem11

Vad man väljer för grund beror förstås helt på den personliga smaken. Själv älskar jag vitt, men tycker även om lutbehandlad eller syrabetsad furu. Vad man än väljer så är det lättare att byta utseende på hemmet efter årstider, högtider eller bara inredningslust om man har en enhetlig, neutral grund som man sedan förändrar genom att inreda med olika accentfärger. Själv älskar jag rosa, men höst- och vintertid brukar jag vilja ha något lite mindre sommarbetonat.

hem2

Byt gardiner, mattor, soffkuddar, dukar och andra textilier. Sätt på nya lampskärmar och byt ut blomkrukorna. Dessutom behöver man inte ha alla sina prydnadssaker framme samtidigt. Ställ undan de som inte passar för stunden och byt ut dem när du känner för lite förändring. Vissa saker är kanske mer somriga medan andra är vinterbetonade i stället.

Över huvudtaget kan man göra mycket med just textilier, och har du inte möjlighet att till exempel köpa en soffa som matchar din valda grundfärg så kan du i stället köpa en soffklädsel eller kanske bara ett par snygga plädar att lägga över soffan.
Jag har märkt att allt eftersom som vi har skaffat fler och fler möbler i vitt, så har helhetsintrycket här hemma blivit mer lugnt och samlat, samtidigt som jag är friare att leka med färger och mönster i övriga inredningsdetaljer.

hem3

Nu till jul kommer jag att byta till rött här hemma och till påsk nästa år blir det gult, och då gäller det att grunden är såpass neutral att det passar ihop trots att jag varierar mellan så olika färger. Jag älskar att byta utseende på hemmet efter just årstider eller storhögtider och de har ju oftast väldigt olika stilar.

Så det bästa tipset som jag kan ge grundat på min egen erfarenhet är just att välja en enkel och neutral färg som grund och sedan förändra med tyger och andra inredningsdetaljer.

Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(2) kommentarer

  1. cecilia (med Saga och Betty) säger:

    samma här, jag älskar inredningstidningar och att titta runt på inrednings-hemsidor/bloggar och kan gå länge länge länge i en inredningsbutik.

    De e lite svårt att förklara min stil, därför ger jag dig en länk så att du kan få en uppfattning om vad jag gillar http://www.potterybarn.com . Skulle kunna skriva i timmar om inredning.. men nu väljer jag att sätta punk (skratt)

    kram

  2. cecilia (med Saga och Betty) säger:

    oj, såg att t försvann… skulle såklart stå PUNKT

Kommentarer är stängda.