Hej hej på er alla!
Jag passar på att ta en liten paus och gör ett blogginlägg medans mamma hjälper mig med dagens godistillverkning. 😀
Det har blivit en hel del i dag. Mozartkulor såklart, den här gången med större nougatbitar än sist. Riktigt stora nougatbitar. *skratt* Och så Havrebollar. Och så de suveränt goda nougatcrispen som jag inte gjort på länge, men som var riktigt populära sist jag hade dem på godisbordet. 😀
Här kommer receptet för dem som vill prova det här till gottebordet i jul! 🙂
Cornflakescrisp
Du behöver:
100 gram ljus mjölkchoklad
1 block (250 gram) nougat
1 burk (350 gram) nutella
1 liter cornflakes
300 gram mörk kvalitetschoklad (ca 70%)
Gör så här:
1. Hacka den ljusa mjölkchokladen och smält den tillsammans med tärnad nougat och nutella i ett vattenbad. Ta av skålen från värmen.
2. Vänd försiktigt ner cornflakes i nougatblandningen.
3. Häll ut massan i en liten rektangulär form, ca 26×13 cm klädd med bakplåtspapper. Packa försiktigt ihop smeten så inga lufthål uppstår.
4. Låt stelna i kylen och skär kakan i 2 x 4 cm breda bars/bitar.
5. Finhacka den mörka chokladen. Smält 1/3 av den i ett vattenbad, tag av skålen från värmen och rör i resten av chokladen tills allt smält. Låt svalna under omrörning till cirka 28 grader.
6. Doppa bitarna i choklad, gärna med hjälp av en gaffel. Låt dem rinna av på ett galler (med bakplåtspapper under).
Det här godiset smälter verkligen i munnen. 😀
Nu ska jag diska och städa i ordning efter allt chokladkladd idag. *s* Sen är det dags att hitta på nåt att äta.
Ha en fortsatt fin lördagseftermiddag alla!
Wohooo! Kan det bli bättre med både nougat OCH NUTELLA??!!! Jag måste verkligen testa 🙂 De såg supergoda ut! Du är ett geni Indra! 🙂 O dina mozartkulor med extra stora nougatbitar måste ju bara vara bäst i hela världen!
Kram på dig
Cornflakescrisp ser ju gott ut!