Hej hej där!
Här kommer det utlovade receptet som idag blir pajen vi hade till middag i kväll. Jag har gjort den tidigare, eller snarare dem – för receptet gäller egentligen för 6 stycken minipajer, men det fungerar precis lika bra för en stor paj. Håll till godo alla! 😀
Paj med varmrökt lax
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
75 gram rumstempererat smör
50 gram kesella lätt
Fyllning:
5 hackade charlottenlökar
smör
250 gram varmrökt lax i bitar
75 gram strimlade sockerärtor
1/2 dl hackad dill
1/2 påse riven ost
Äggstanning:
3 ägg
2 dl cremé fraiche
1/2 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
Gör så här:
Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt kesella och arbeta ihop
till en deg. Sätt ugnen på 225 grader. Kavla ut degen och lägg den i en pajform,
tryck ut den runt kanterna och låt den sedan vila i kylen i ca 30 minuter.
Nagga pajbotten med en gaffel och förgrädda skalet i ca 10 minuter.
Fräs charlottenlök i smör i en stekpanna. Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen.
Fördela fyllningen i pajskalet och häll över äggstanningen. Grädda i mitten av ugnen
i ca 20 minuter.
Smaklig måltid! 😀
Nu ska jag återgå till tv-soffan och I am legend på tv3. Ha en jättefin söndagskväll alla!
I am Legend är bra!