Slänger in ett litet recepttips som jag tänkte testa idag. 😀
Irish Coffeé rulle
Du behöver:
3 st ägg
1,5 dl strösocker
2 msk kakao
0,75 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning:
2 dl vispgrädde
4 msk florsocker
1 msk snabbkaffepulver
1,5 msk irländsk whisky
Garnering:
1 msk florsocker
0,5 tsk kakao
En lätt och luftig rulle fylld med vispgrädde, kaffe och irländsk whisky. Var noga med att låta bottnen svalna under fuktad duk, annars torkar den och blir svår att rulla.
Gör så här:
1 Sätt ugnen på 250 grader.
2 Vispa ägg och socker pösigt.
3 Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver. Sikta ner och blanda det med äggvispet.
4 Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna. Bred ut smeten. Grädda mitt i ugnen cirka 5 minuter.
5 Stjälp upp kakan på en lätt fuktad handduk. Pensla gräddningspapperet med kallt vatten och dra bort det. Låt bottnen kallna under fuktad handduk.
6 Vispa grädden fast med fl orsocker och kaffepulver.
7 Droppa whiskyn över bottnen. Bred över grädden. Rulla ihop. Sikta över fl orsocker och kakao inför serveringen.
Lycka till! 😀
Låter ju jättesmarrigt!!!!
Herregud vad gott det där lät och såg ut, hur blev dem? 🙂
Sara: Jag har inte gjort dem än. 🙂 Jag kom på att jag inte har någon Whiskey hemma, vi dricker inte det någon av oss. Och det känns lite fel att köpa en hel flaska bara för att ha några droppar i en kaka. *s* Så jag ska få lite av min släkting i stället och då ska jag testbaka dem. 😀