Allmänt Mat & Bak

Stora bakdagen!

bakdag5

 

God kväll på er därute alla!

 

Nu har jag äntligen fått tid att sätta mig ner en liten stund med en kopp underbart skogsbärste. Jag har stått i köket precis hela dagen och är ganska slut nu måste jag erkänna. Men jag har fått en hel del gjort och känner mig riktigt nöjd. 😀 Frysen är fylld igen. *s*

 

bakdag13

 

Jag har redan lagt ut recepten på dagens alla bakverk, så vill ni baka något av dem så ligger de under kategorin Mat&bak/bakverk&pajer.

Idag har jag alltså hunnit med de klassiska mockarutorna/chokladkakorna/kärleksmums eller vad man nu vill kalla dem. Kärt barn har många namn. 😛 Sedan har jag bakat en Silviakaka, som fick en lite extra söt glasyr den här gången av misstag. Jag dubblar alltid receptet på glasyren, och fick för mig att det skulle vara en dl socker i en enkel sats. Det skulle bara vara 1/2 dl, så det blev dubbelt så mycket idag. *suck* Jag brukar verkligen kunna hålla ordning på många bakverk samtidigt, men idag har jag helt klart varit lite snurrig. Jaja, den var god i allafall. 😀

Till sist gjorde jag en sats med kolasnittar, eller ingefärakakor som vissa kallar dem. Håkan tycker om de här, så då fick det såklart bli lite såna idag. =))

 

bakdag23

 

Idag blev det även en sats med macroner igen. Äntligen! 😀 Jag har verkligen sett fram emot att baka de här igen, men jag var ju tvungen att få slut på de tidigare först. Det kunde jag väl ha gjort bra på egen hand om det inte vore för att rökstoppets sockersug har börjat sätta sig både här och där på mig nu, så jag måste helt plötsligt börja tänka på vad jag stoppar i mig. *s* Det är jag inte helt van vid kan jag ju säga, jag som försökt gå upp i vikt i hela mitt liv.

Jaja, nya macroner blev det idag i allafall, och dom fick bli lila, till min lillasyster Tess ära som älskar lila, och som aldrig får en chans att smaka på alla mina kakor eftersom hon bor så långt borta. Men nu ska jag snart ta mig dit, laddad med kakor och godis. 😀

 

bakdag32

 

Medans min snälla mamma tog hand om disken fortsatte jag med mitt bakmaraton och gjorde en morotskaka. Eller ja, morotscupcakes. 😀 De är roligare att göra men lika lätta som kakan och lika goda. (kanske till och med lite godare, eftersom de får lite mer av den supergoda cremé cheese frostingen.. 😉 ) Jag får se om jag sätter mig och knåpar ihop lite morötter i sockerpasta den här gången också och lägger uppepå. 🙂

 

bakdag4

 

Sist (och minst.. 😉 ) blev det en sats med mozartkulor. 😛 Det blir det alltid numera, för de här har en grymt strykande åtgång här hemma. *s* Inte bara är Håkan tokig i dem. Jag har även en annan liten syster här i stan som gärna länsar burken när hon kommer hit. 😉

 

Jahapp, det var dagens skörd. Jag hade nog bakat fortfarande om jag inte hade fått slut på ägg och smör, för idag har det varit tokroligt att baka. 😀 Men å andra sidan hade jag inte fått in en enda liten kakbit till i frysen, den är precis smockfull! Så det kanske var lika bra. *s* Men macroner måste jag bara baka snart igen. Det kanske inte syns..haha..men dom blir bättre och bättre för varje gång. Jag måste bara köpa mig en ny sprits med större tyll så jag slipper spritstopparna.

 

Nu ska jag njuta av mitt te och slötitta lite på tv tänkte jag. Lilleman har precis varit ute och ligger och sover som en stock efter några timmars Elliotbesök. 🙂 Sen ska jag ta en dusch och gå och lägga mig. Jag hoppas att jag får sova i natt, annars lär jag vara bra trött i morgon efter den här dagen. *s*

Ha en fortsatt fin kväll alla och på återseende!

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(1) kommentar

  1. säger:

    Du har verkligen haft fullt upp! Allt ser supergott ut 🙂

Kommentarer är stängda.