Allmänt

Hemska förhållanden på våra svenska gårdar!

loxy46

 

God morgon på er därute alla!

 

Då var det en ny dag, och trots att jag inte fått sova hela natten så känner jag mig ganska pigg ändå. Vi får väl se om det håller i sig, eller om jag blir toktrött fram emot lunch igen. Men jag ska i allafall passa på att utnyttja morgonpiggheten och ta itu med lite måste-saker här hemma. Bland annat klippa klorna på Sassie… Jisses! Det är alltså dags för cirkus igen. Eller ja, så farligt är det väl inte, jag får klippa dem. Men det kräver en himla massa fjäsk och avledande manövrar, för får han ligga (jag brukar ha honom på rygg i knät när jag klipper) för länge och tänka på vad jag gör, så låter han som ett tröskverk – tokmorrar hela tiden. *skratt* Jaja, det måste ju göras, så det är bara att sätta igång. 😛

 

Men först ska jag dricka upp mitt morgonkaffe och kika klart på nyheterna. Dom berättade precis på tv4-nyheterna om hur våra grisar har det på många av de svenska gårdarna. Det är rena katastrofen, där grisarna ligger på stengolvet utan halm, såriga och skadade grisar, döda grisar ligger kvar i kättarna och de andra grisarna tuggar på dem. Organisationen Djurrättsalliansen har varit inne och smygfilmat på en gård som ägs av Lars Hultström, ordföranden för Swedish meat, Styrelseledamot på HK Scan och Svenska djurhälsoorganisationen. Förhållandena på hans gård är under all kritik, och där hade man ju ändå väntat sig bättre med tanke på hans engagemang i ovanstående olika företag och organisationer. Men självklart nekar han till all kännedom om förhållandena som kommer fram på filmen, trots att Ekot uppger att dom har kontrollerat att filmen är autentisk.

Jag trodde faktiskt att Sverige var ett föregångsland när det gäller djurhållning. Mycket av vanvården vi hör talas om sker på gårdar i andra länder, och därför har ju många av oss varit noga med att bara köpa svenskt kött från svenska gårdar. Nu får man ju en helt annan syn på det här och jag börjar undra om jag ens ska äta kött överhuvud taget. Om marknaden minskar på grund av att människor inte vill stödja vanvård av köttdjuren så tvingas ju gårdsägarna att göra något åt det. Och då borde kontrollerna av gårdarna och djuren också bli mycket hårdare.
Djurrättsalliansen har åkt runt och filmat på drygt 100 gårdar under två års tid utan att ägarna vetat om det, och de säger att så mycket som 94% av gårdarna bryter mot djurrättslagarna. De gårdarna har nu polisanmälts.
Jag hoppas verkligen att den här aktionen gör att alla dåliga förhållanden dras fram i ljuset så att regeringen tvingas att agera. Ingen med den här synen på djur borde få lov att ha några, varesig en grisfarm eller en guldfisk.

Mer om detta kan du läsa på aftonbladet.se

 

bild_3_1078540w

 

 

Nu ska jag sätta igång här hemma. Hoppas ni haft en fin morgon alla, och får en bra dag!

Må så gott och på återseende lite senare!

 

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(5) kommentarer

 1. säger:

  Go morron.

  Jag såg oxå de där om grisarna på tv. fy fan så äckligt och jag undrar hur man kan göra så mot djur?!

  Nu har jag i alla fall tagit å gjort din utmaning. Så du kan kika på den när du vill och har tid.

  Ha en bra dag, kram

 2. säger:

  hej, hur står det till? kan inte du rösta på mig på veckans blogg? det skulle vara jättesnällt 😀

  jag har länkat på bloggen så det är bara att klicka sig fram 😉

  kram

 3. säger:

  Det är precis varför jag inte äter kött! Inget djur ska behöva lida så för min skull.

  Fin Loxy är i sin rosa tröja, en av favvosarna här hemma!

  Kram

 4. säger:

  Det är fruktansvärt och tyvärr ingen som helst nyhet för mig. Sverige är inte så djurvänliga som många tror. Det är bra att missförhållandena börjar synas mer och mer, men det hade ju varit fantastiskt om det inte funnits några missförhållanden att visa alls.

  Detta är en av många anledningar till att jag är vegetarian (förut fullvegetarian, nu lakto-ovo men ska försöka bli enbart ovo-vegetarian, alltså käka ägg men inte kött & mjölk & sånt).

 5. rune säger:

  Hej
  Dessa grisar ser inte vackert ut. Man funderar om man ska äta mer kött. Men en tanke är hur mycket vanvårdade hundar finns det. Övergödda, aldrig få gå ut mer än nödvändigt för naturliga behov, totalt sönderavlade för att passa på utställningar, leva sitt liv i burar på kennlar där profiten går före ett värdigt hundliv.
  Vem som är den bästa djurälskaren lämnar jag öppen till andra att bestämma. Men bönder måste i alla fall få ihop sitt levebröd på vad dom gör. vilket inte många kennelägare inte måste.
  Mvh
  Rune. Granne till en mycket acktad kennel.

Kommentarer är stängda.