Allmänt Pyssel & handarbete

Pysseltips – Blockljus i skål med dekorationer

blockljus1

 

Hej på er därute!

 

Då fick jag lite tid över till att slå mig ner vid datorn. 🙂

Jag har haft fullt upp idag, med allt ifrån nagelpyssel till matlagning. Och under tiden har jag och Veronica pratat i telefon – hela tiden..Haha! Vi är helt omöjliga när vi sätter igång. Det går bara inte att sluta. *skratt* Hur som helst så har jag gjort klart middagen tills i kväll, den ska bara in i ugnen när det är dags. Det är ett recept som jag fick av Veronica idag, valfritt kött som man lägger i en ugnsform och sedan slår man över en sås som köttet sedan kommer att..ja, typ kokas i, fast i ugnen då. 😛 Den ska tydligen vara sjukt god i allafall, och blir min lyckad så lägger jag upp receptet här sen. =))

 

Klockan är bara strax över tre men det har redan börjat mörkna ute. Jag har precis tänt lite värme-  och stearinljus runt om i lägenheten och nu sitter vi här och fikar lite, Håkan och jag. Det jag också har tänt upp är min skål med blockljus som jag gjorde i ordning härom dagen. 😀 Den här vita keramikskålen köpte jag i somras för att ha kryddväxter i. Men nu när jag tog in den från balkongen så kom jag på att jag faktiskt kunde utnyttja den till annat också.

Jag har fyllt upp skålen till 2/3 med fin sand. Sedan har jag placerat fyra röda blockljus i olika storlekar i sanden. Runt om ljusen har jag lagt lite större prydnadsstenar och sedan tog jag en konstgjord murgröna jag hade och klippte till lagom stora kvistar som jag lade runt skålens kant och runt ljusen. Till sist köpte jag några kvistar med röda bär på Maxi när jag var där sist, och stack ner här och där i murgrönan.

Resultatet blev en riktigt fin ljusuppsättning som jag har ställt på en av mina vita pedistaler, och det är jättevackert när man tänder den när det mörknat. Dock kommer jag snart att få köpa nya blockljus, för de här börjar bli lite för korta för att jag ska kunna ha dem i en skål.
Det roliga är att man faktiskt kan ha den här skålen framme året runt. Det är ju bara att variera dekorationerna. Till påsk kan man till exempel ha gula ljus, små påskägg och kycklingar. Och till midsommar kan man ju till exempel ha ljusblå ljus, konstgjorda sommarblommor och en liten flagga. Det här är ett perfekt exempel på att bara fantasin sätter gränser. 😀

 

Nehepp, nu ska jag göra klart min sista nageluppsättning och sen blir det en timmes vila innan det är dags att sätta in middagen i ugnen.
Ha en fortsatt fin dag alla, och på återseende lite senare!

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...