Allmänt Naglar

Ljuvliga påskblommor & dagens naglar!

easter1

 

Hej därute i det underbara påskvädret alla! 😀

 

Hoppas ni har en lika fin dag som jag. 🙂 Kompisen Linda har precis åkt hem efter några timmar i min nagelhörna och förhoppningsvis blev hon nöjd med sina nya naglar. Eller ja, det var ett återbesök men inte bara påfyllning utan jag filade bort allt material och byggde nya naglar. Så i stället för silverglitterkanter som förra gången så blev det en vanlig fransk manikyr idag. Det är verkligen riktigt fräscht!

När hon kom så hade hon med sig denna ljuvligt vackra påskbukett med gula tulpaner, björkris och några söta vita små blommor. Såå vacker!  Den har fått stå till sig en stund med plasten runt men nu ska jag ta av det och njuta av doften också.

Tusen tack för blommorna vännen! 😀 

lindas-naglar-fransk1

En bild på dagens naglar. 🙂 Jag funderar på om jag ska ta och fila till och göra en fransk på mina egna lite senare. Det är verkligen fint så här på våren med den här ljusa manikyren.

Någon mc-tur hann jag däremot inte med idag men det kommer fler dagar. I stället ska jag ta en promenad med lilleman nu och sen ska jag förbereda för kvällens grillmiddag. 😀 Och vila en stund, det känns som att jag skulle behöva det. Pollenallergin gör att man är lite extra trött just nu.

 

Men nu ska jag ta och sticka ut en sväng. Ha en fortsatt jättefin dag alla och på återseende lite senare!

 

Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(4) kommentarer

 1. Blenda säger:

  du som har sådan koll på naglar, får man fråga en sak? 🙂 jag har väldigt snygga naglar, växer fort, långa och välformade, däremot har de två problem: de är jätteveka (skivar sig, bryts lätt) och är missfärgade pga nagellack och rökning. Jag funderar på att fixa sånadär gelénaglar, de ser ju så snygga, vita och starka ut!

  men jag oroar mig för en sak: kan det förstöra mina egna naglar? kommer att bli fulare och ännu klenare om jag provar gelénaglar?

 2. Cherlindrea säger:

  Blenda: Hej på dig! Nu är ju inte jag något proffs – ännu. *skratt* Men om du har så fina och långa naglar så skulle jag nog välja att bara göra en förstärkning med gelé, alltså att man inte gör någon förlängning, varken med tippar eller mallar, utan bara lägger ett gelélager på den egna nageln för att stabilisera den. Men jag skulle nog ändå rekommendera dig att först prova lite andra saker. Till att börja med beror oftast sköra naglar som skivar sig och bryts på att dom saknar fukt. Så börja med att köpa en riktigt bra nagelolja, till exempel mandelolja eller citronolja. Inte någon matolja, de har för stora molekyler och tränger inte in i nageln. Tillsammans med detta ska du regelbundet rengöra naglarna med till exempel Whitening lotion som tar bort missfärgningar och använd alltid ett baslack för att skydda nageln mot missfärgningar.
  De egna naglarna kan bli ganska mjuka och sköra efter att man haft gelé- eller akrylnaglar men de stärks och härdas efter hand. Mina egna naglar har blivit hårdare ju mer jag utsatt dem för, men i början är risken stor att man får en sämre kvalitét på de egna naglarna.
  Hoppas du lyckas få ordning på dina naglar. Det är jättetrist när de bara går sönder hela tiden. Men börja med att olja in dem morgon och kväll, det är nästan ett måste med torra naglar.

  Må så gott!
  //Indra

 3. Blenda säger:

  tack för råden! ska köpa mandelolja och prova det i första hand då. 🙂
  ha en fin påskhelg!

 4. Cherlindrea säger:

  Blenda: Detsamma! 🙂

Kommentarer är stängda.