Inredning & design Inspiration

Drömmen om ett vackert och praktiskt kök!

kitchen111

 

Jag blev såå himla sugen på att göra om hela hemmet när vi var och hälsade på våra vänner i helgen. 😀 Speciellt köket blev jag förstås helt förälskad i, med tanke på hur mycket jag bakar och står i och hur litet och opraktiskt kök jag har här hemma. Nu bor vi ju tyvärr i en hyreslägenhet, så att sätta igång och riva ut köket är ju inte aktuellt. *s* Men drömma kan man ju alltid göra förstås. 🙂

Jag har bloggat förr om olika läckra kök på marknaden, och jag har väl ett par olika drömkök jag skulle kunna tänka mig. Men det som ligger mig varmast om hjärtat är de vita lantköken, dock med vissa moderna inslag. Jag vill ha stora arbetsytor och plats att röra mig i köket. Gärna en köks-ö med plats för bakning och annat, men som även ska kunna fungera som frukostbord. Och jag vill ha massor med förvaring! 😀 Den största drömmen är förstås att få designa sitt helt egna kök exakt som man vill ha det, men har man ett bra kök, en bra grund att stå på, så kan man åstadkomma mycket genom att bara renovera det köket man har. Det förutsätter ju dock att man bor i hus eller bostadsrätt förstås. 😉

 

kitchen22

 

Jag tror att jag har provat på ett av de mest opraktiska kök man kan tänka sig, så mina önskemål på ett nytt kök handlar mycket om det jag inte har idag. Lättåtkomlighet, rörelsefrihet, plats att arbeta. Översyn.

En sak som jag definitivt skulle välja till ett nytt kök är stora lådor med insatser i, att använda både för specerier och för kökstillbehör. Det finns till och med kylskåp som är gjorda som lådor, där man får en helt annan överblick över innehållet, än i skåp där alla saker lagras framför varandra och man inte har en aning om vad som gömmer sig längst bak. Det handlar inte om någon form av ”frysboxliknande” kylskåp, vilket är lika opraktiskt det, utan även här om lådor med insatser.

 

kitchen51

 

Även skåpen skulle ha utdragbara hyllor för bästa möjliga översyn. Vi har vissa hörnskåp idag, som visserligen slukar en hel del prylar men som är näst intill omöjliga att komma in i, eftersom det är så trångt i öppningarna och skåpen är så djupa. Fördelen med ett av våra hörnskåp är snurrhyllorna vi har där, för kastruller och övrigt. Det andra skåpet har inget sådant dock, och längst där inne finns nog saker som jag inte sett sedan vi flyttade in här. Typ.. 😉

 

kitchen9

 

Lättstädat och praktiskt skulle det också vara förstås. Återigen kan jag hänvisa till vårt kök idag, som är enormt opraktiskt planerat, med t.ex. kanter överallt som gör att vatten samlas och inte rinner undan. Detta har naturligtvis resulterat i ruttnande trä, mögel och annat. Bänkskivorna suger åt sig allt, och det är hopplöst att få bort fläckar från till exempel ett glas som stått och lämnat en ring efter sig. Den typen av bänkskiva hade jag inte valt i ett kök. Sist men inte minst så hade jag heller inte lämnat utrymme ovanpå skåp och dylikt, utan valt köksinredning hela vägen upp till taket. Dels försvinner det mycket förvaringsutrymme och dels samlas det enormt mycket damm och stekos däruppe som är hopplöst att få bort om man inte håller efter det stenhårt. Och dessutom är det snyggare när skåpen går ända upp tycker jag. 🙂

 

kitchen1

 

Hur ser erat drömkök ut? Något åt det här hållet? Eller kanske något helt annat?

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(1) kommentar

  1. säger:

    Mycket kromat, vitt och inga handtag och sånt, bara vitt funkis:)

Kommentarer är stängda.