Allmänt

En varm dag idag…

smorbollar1

 

God morgon ute i stugorna denna ljuva morgon! 🙂

 

Klockan är inte ens nio än och det är redan 20 grader varmt här. Det kommer att bli en ljuvlig dag! 😀 Jag har nagelkunder idag, så jag kommer att vara inne en hel del dock, men i mellan varven ska jag minsann ut och vandra i värmen med lilleman. Han kommer att älska vädret när han vaknar och får känna på det. =))

 

Smolk i glädjebägaren känner jag däremot idag på grund av ett telefonsamtal jag fick av min syster i går kväll. 🙁

Hennes älskade chihuahua Boss är sjuk. Det är ingen nyhet för oss, jag har bara undvikit att skriva om det eftersom vi inte riktigt vetat åt vilket håll det lutade. Men nu lutar det tyvärr riktigt illa. Han har svår patellaluxuation på båda bakbenen och tre stycken diskbråck i nedre delen av ryggen. De sista nästan två veckorna har han gått på smärtstillande i väntan på utredning och tanken var att operation kanske kunde undvikas och att simträning skulle kunna träna upp muskulaturen och därmed stärka honom både i rygg och ben.

Men tyvärr har det visat sig vara allvarligare än så. Han har enormt ont och minst tre operationer väntar, och ändå finns ingen garanti för honom. Så i går ringde min syster och berättade gråtande att hon fattat beslutet att låta honom somna in. Vi är sjukt förtvivlade allihopa, hon inte minst! Men här kommer även frågan på tal som är aktuell så mycket – de dyra veterinärvårdsräkningarna. Boss är fullt försäkrad. Men inte många försäkringar täcker patellafel, och kostnaderna skulle kunna bli uppåt 30 000:- för operation av knäna, pengar som de flesta inte har undanstoppade. Jag hoppades på att kunna ansöka om hjälp för henne hos Miltons fond, där dom brukade hjälpa till med just veterinärräkningar. Men det visade sig att dom tvingats stänga ner fonden på grund av folk som lånat pengar och inte betalat tillbaka. 🙁

Så här är vi just nu. Jag vet precis hur Nicole känner sig just nu, jag har själv tvingats ta bort två hundar på grund av sjukdom och ålder under åren. Och lilla Boss är bara 3 år.

 

emmasaph11

 

Alla tankar till min lillasyster Nikki idag.

 

Ha en bra dag alla, så återkommer jag lite senare!

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(4) kommentarer

 1. Sussi (BRAGO) säger:

  Känner inte din syster, men känner så med henne. Skickar styrkekramar.

 2. Virre säger:

  NOOOOOOOOOOOOOOOOOO! Va fruktansvärt! Hälsa din stackars syster från mig o ge henne en kram.

 3. Cherlindrea säger:

  Sussi: Tack, jag ska hälsa henne det. Det värmer alltid att få höra, även från personer man inte känner.

 4. Cherlindrea säger:

  Virre: Ja, det ska jag göra. Hon är förtvivlad och jag vågar inte ens tänka mig in i den situationen. 🙁 Det är hemskt nog med Boss. 🙁

Kommentarer är stängda.