Mat & Bak

Godistillverkning idag! :-) Recept – Bountybollar

bountybollar1

Hej därute alla!

Idag har det verkligen varit en riktigt mörk och dyster dag ute. Jag har haft lamporna tända i hela lägenheten sedan tio i förmiddags för att få lite ljus här inne, och en kort kort stund kom det till och med lite snöflingor, tungt regnblandade dock. 😉

Jag mår mycket bättre idag även om jag fortfarande känner mig lite urlakad sedan i går. Men jag sov ut ordentligt i morse och sen har jag bara tagit det lugnt i dag. Men jag har fått gjort lite julgodis i allafall. 😀 Man kan ju faktiskt göra lite sånt i lugn och stilla ro, utan att stressa ihjäl sig och utan att göra femtiosju stycken olika sorter på en och samma dag. *s* Så idag har jag fått gjort en sats med Mozartkulor, en sats med nougatcrisp och en sats med Bountybollar. Det sistnämnda gjorde jag för första gången idag så det receptet har jag aldrig lagt upp tidigare. Övriga två ligger redan här på bloggen men av nån anledning har jag inte skrivit någon beskrivning på mozartkulorna. Kanske för att det känns som det inte är något direkt recept – bara ett par, tre grejer. Men är det någon som undrar hur man gör mozartkulor så är det bara att fråga. För att göra nougatcrisp eller cornflakescrisp som de också kallas, så klicka bara på namnet här ovan. Receptet på Bountybollarna kommer här: 😀

Bountybollar


Du behöver till ca 40 st.


50 gram smör

1/2 dl ljus sirap

1/2 dl florsocker

2 dl vispgrädde

200 g kokosflingor

200 g ljus choklad


Gör så här:


Lägg smör, sirap, florsocker och grädde i en kastrull. Koka upp kolasmeten och låt koka i ungefär 5 minuter, tills smeten tjocknat en aning. Ta kastrullen från plattan och blanda ner kokosflingorna.

Låt smeten svalna såpass att du kan hantera den med händerna. Rulla små bollar och lägg på smörpapper på en bricka. Ställ in i kylen eller frysen ca en timme, eller tills bollarna har stelnat.

Smält 200 gram choklad och rulla bollarna i chokladen. Låt stelna på smörpappret och förvara sedan svalt i en tätslutande burk.

Hur enkelt som helst och supergott! 😀 I allafall för dem som gillar kokos. 😉

Nu ska jag snart äta middag. Min käre make står i köket och steker färsk strömming som vi ska äta med potatismos och rårivna morötter. Såå himla gott! 😀

Ha en fortsatt fin lördag alla och på återseende senare!

julnaglarboka2

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...