Mat & Bak

Dagens recept – Kolasnittar

minicookies1

 

Dagens recept idag blir världens godaste kolasnittar! 😀

Jag hittade recepttipset på Carins blogg och gick vidare till recept.nu och plockade upp resten av beskrivningen, eftersom jag aldrig gjort kolasnittar och inte hade en aning om hur det gick till. 😛 Det var Leilas recept förstås. 😉 Min favorit av alla! =))

 

Jag bakade de här i förrgår tillsammans med hallongrottor och jordens absolut godaste kakor – Dubbla mandelkakor med smörkräm. De sistnämnda är dem som Håkans mamma alltid bjuder på, och på senaste resan till Härnösand lyckades jag äntligen komma över receptet. Jag vet inte riktigt än om jag ska släppa receptet…. *skratt*  Jo, det är klart jag ska, men jag tar det i ett annat inlägg. 😉 Här kommer i allafall receptet på supergoda kolasnittar. Håll till godo! 🙂

 

Kolasnittar

 

Du behöver:

100 g mjukt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2.25 dl vetemjöl
0.5 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen ingefära

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa smör, strösocker och sirap krämigt.

3. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och malen ingefära och vänd ner det i smeten.

4. Dela degen och rulla ut till två längder.

5. Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite. Räffla med en gaffel.

6. Grädda längderna gyllene i mitten av ugnen i 12-15 minuter.

7. Låt dem svalna en aning och skär sedan längderna på snedden. Låt snittarna svalna på plåten.

 

Lycka Till! 😀

 

cutecolorsreciperack2

 

 

 

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...