Mat & Bak

Kycklinggryta med Cantadou 4 peppar

kycklinggryta1

Då var det dags för ett recept igen, och det här var en riktigt smakrik rätt för den som gillar sådant. Dagens middag idag var alltså Kyckling-gryta med Cantadou 4 Peppar, något modifierat recept. smiley Egentligen skulle man använda kycklingbröst, men jag valde filéer istället, plus att jag uteslöt Rosmarin, som varken Håkan eller jag är så där jätteförtjusta i, eftersom det är en sådan dominant smak som lätt kan ta över det mesta. Men här kommer i allafall receptet, så som det ska vara. smiley

 

 

 

 

Ingredienser:

600 gram kycklingbröst

1 klyfta vitlök

olivolja att steka i

Salt och svartpeppar efter smak

2,5 dl matlagningsgrädde

2 dl hönsbuljong

1 kvist rosmarin

125 g Cantadou 4 Peppar

10 st urkärnade svarta oliver.

 

Gör så här:

Skär kycklingen i 3-4 bitar på längden. Skala och grovhacka vitlöken. Bryn kyckling och vitlök i lite olivolja. Salta och peppra. Slå på grädden och hönsbuljongen. Blanda ner Cantadou 4 Peppar och låt puttra i ca 10 minuter så att kycklingen blir helt färdig. Tillsätt oliver och rosmarin. Smaka av med salt och peppar och servera med kokt ris.

Smaken av svart- vit-, grön och rosépeppar är otroligt fyllig och eftersom det är gjort på färskost och inte cremé fraiche som är vanligast, så är hela grytan väldigt gräddig. Men fullkomligt tokgod! Rekommenderar den starkt! smiley

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...