Allmänt

Älskar blommor – men har pollenallergi…

blommakrokus

Detta ljuvliga foto på vårens första Krokus kom i ett mail till min mamma igår kväll, ifrån hennes storasyster, alltså min moster Marita. Ett helt underbart kort, som jag bara inte kunde låta bli att visa upp här på bloggen. Jag är nästan sjukt tokig i blommor, och går i gång på minsta lilla maskrosknopp. *s* Jag har nämnt det förut, men kan nog göra det igen. En dröm som jag alltid har haft, är att ha möjlighet att ständigt, året om, ha möjlighet att fylla hela hemmet med färska snittblommor, men snittblommor ute i handeln är ju tyvärr ganska dyra. Därför är sommaren en riktig drömtid för mig, då jag bara kan gå rakt ut och plocka in mina buketter för veckan.

Men så var det pollenallergin då.

Nu börjar perioden som kan vara ett rent helsike för många människor. Jag har själv pollenallergi, men jag klarar mig ganska bra med de allergimediciner som jag får utskrivna varje vår. Men det gäller att vara ute i tid, speciellt om man använder receptfria mediciner, för är det ett svårt pollenår så är det inte ovanligt att det tar slut i hyllorna på apoteket. Ändå vet inte ens alla om att dom har pollenallergi, utan misstar det för en vårförkylning i stället. Jag hittade en artikel på aftonbladet.se där du kan gå in och läsa om skillnaden mellan allergi och förkylning om du är osäker. Vanliga förkylningsmediciner har ingen som helst verkan på allergi, lika lite som det är lämpligt att ta allergimediciner om det inte är allergi man har. Dessutom är det bortkastade pengar, eftersom allergimediciner oftast är väldigt dyra. Jag hämtade ut mina receptbelagda mediciner idag, och hade vi inte haft högkostnadsskydd så hade jag fått betala 2664 kronor för nässpray, ögondroppar och astmainhalator. Det är ju inte klokt egentligen! Men som sagt, vi har som tur är, högkostnadsskydd här i landet. Nu är jag ju visserligen stickrädd, men frågan är om jag inte gladeligen hade tagit en sådan här spruta om det blev aktuellt, i stället för alla andra medicinvarianter man har idag.

Som en liten avslutning på den här utläggningen om dessa pyttepartiklar som kan ställa till det så, måste jag bara visa en sak som jag hittade på Friis & Co, Pink Label, och som jag mer än något annat skulle vilja överraska min underbara mamma med. smiley

bag1

En liten handväska och en necessär med en toktuff svart pudel på. Hon skulle ju bli tokig om hon såg de här. smiley Såå himla söta! Jag skulle inte haft något emot dem själv. *s*

Nu ska jag sätta mig på balkongen en liten stund. Det är lite disigt idag, och inte alls lika varmt som de senaste dagarna, men nog är det skönt för att vara april i allafall, det kan jag inte säga annat. Ha en fortsatt fin dag och må så gott alla!

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...