Blommor & växter

En underbar söndag!

varmt1

***

En ljuvligt god söndagseftermiddag på er alla!

Hoppas ni har haft en lika underbar dag som vi haft! 😀 Vädret har varit fantastiskt! Varmt, soligt med lite blåst dock men inte kallt. Överallt i området blommar hela mattor av vitsippor, mitt land i trädgårdstäppan ståtar med små söta minipåskliljor, Pärlhyacinter och en annan söt knallblå liten blomma som jag inte vet namnet på. Det är så härligt att bara kunna gå omkring ute på gräsmattan och pyssla, fixa med blommorna och göra fint inför sommaren.

***

***

Vi skulle igentligen åkt iväg ett par dagar över helgen, men det blev ändrat i sista stund. Och efter en enormt intensiv arbetsvecka och en lika intensiv framför mig, så behöver jag nog ett par dagars vila nu. Gårdagen var minst sagt hysterisk, med kunder, familjemedlemmar som sprang ut och in över allt, en kompis som flyttade och andra kompisar som hjälpte till med flytten och massa prat och kaffe. Jag var helt slut efter en nageluppsättning och en ögonfransförlängning i går och stöp som en klubbad i soffan på kvällen. Men lite senare bestämde vi oss för att streama en film ifrån Lovefilm som jag buzzar för just nu. Vi har ett paket med fyra filmer i månaden, plus en streamad film i veckan.

Sagt och gjort – vi kopplade datorn till tv’n och letade efter en bra film. Av nån anledning jag aldrig kommer kunna förstå, så fastnade vi båda för Valhalla Rising, en film med Mads Mikkelsen. Vi gjorde ett mycket dumt val!

Det var i särklass den sämsta film vi nånsin har sett. Konstig och obegriplig, nästan inga repliker, fruktansvärt råa våldsscener (typ slita tarmarna ur folk eller slå skallen i bitar med en sten…) ”Hjälten” var en stum vikingakrigare och sa följdaktligen inte många ord. Inga alls för att vara exakt. Han dödade mest – den ena efter den andra – utan någon begriplig orsak. Han flydde från ett läger där han varit fånge och ”gladiator” på vikingars sätt, och tog till sig en slavgrabb som hängde efter honom, när han gav sig av. Tillsammans med ett gäng kristna som skulle till Det förlovade landet – Jerusalem – fastnade de med sin båt i tjock dimma i flera dagar, och när den väl lättade var saltvattnet förvandlat till sötvatten och dom hade hamnat på nåt ställe som mest såg ut som en norrländsk blandskog vid ett större vattendrag. Vad detta var för ställe fattade vi aldrig. Den ena efter den andra dog, försvann, blev galna, kröp omkring i lera, osv. osv. och till sist nådde den förrymda krigaren och slavgrabben klippor vid en strand där vattnet var salt. Och detta skulle vara vägen ut från….ja, vad dom nu hamnat nånstans. Men bara grabben, och bara om krigaren offrade sig för honom. Så ett gäng leriga infödingar slog ihjäl honom och så var filmen slut. Allt utan nästan några repliker alls, och med konstig pling-plock-krasch-bom-prrrrr-ouuiiii-musik typ hela tiden.

???

Jippie, vilken otroligt givande lördagskväll! Ett hett tips! Se den INTE!

***

varmt2

***

Idag har det varit bra mycket trevligare. 😀 Jag har ägnat dagen åt att återhämta mig och samla krafter för kommer vecka, och det har jag gjort genom att sitta i nagelrummet och tränat på one stroke, handmålning av naglar med en speciell teknik. Det finns mängder med bra läro-filmer ute på youtube, jag har nog kollat flera hundra. 😛 Men sen är det bara övning, övning, övning som gäller! Det sitter nog till sist. 🙂

Medans jag målade blommor var Håkan ute en sväng med hojen. Mc’ns dag gick ju av stapeln igår och den brukar vi ju nästan alltid vara med på. Då kör en massa hojar i kortege från Viared till Stora torget i Borås för att visa alla att nu har hojsäsongen börjat. Men vi valde bort den i år, bland annat för att vi har en hoj som är som en buss – 😛 Inte speciellt kul att ligga och smygköra med en sån direkt. Igår var jag ju hemma med allt folk, men Håkan var däremot iväg med våra kompisar plus några andra nya bekantskaper, och dom hade åkt och fikat i fina Blidsberg.

Idag fixade Håkan sin hemliga marinad igen och tände grillen. Så fram åt 16-tiden satte vi oss ute i trädgården och åt grillad kyckling med någon slags pommes och bea-sås. Och så vår absoluta favvo-sallad – med rucculat, rödlök, tomater, sockerärtor och fetaost. 😀 Min mor gjorde oss sällskap vid matbordet innan hon skulle iväg på kvällsmöte.

***

varmt3

***

I slutet av middagen dök syrran och hennes kille upp, och middagsdukning byttes ut mot fikabrickan. Sedan blev den en mysig stund med kaffe och småprat innan alla skulle iväg åt olika håll och bara jag och hjärtat var kvar hemma. Vi satt en stund till på altanen och bara njöt av det faktum att man överhuvud taget kan sitta där ute. 😀 Hoppas det fina vädret håller i sig lite nu, eller i allafall kommer tillbaka så snart som möjligt igen.

Nu ska jag slänga mig i soffan en stund och bara softa!

Ha en fortsatt fin söndagskväll alla och på återseende senare!

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...