Vardagsbetraktelser

Sommarlunch i det gröna…

sommarlunch-hos-mamma1

Nu måste jag ta mig en liten paus i frö-såendet. smiley Det är underbart att stå här ute på balkongen i värmen och så länge jag har parasollet uppe så jag slipper få solsting så funkar det riktigt bra. Men hur roligt det än är att så frön och pula med jord och växter så börjar man känna sig en smula matt när det aldrig tar slut. *s* Jag kommer få leva på rödbetor och ringblommor hela hösten. Hehe!

Men däremot är det himla mysigt att kunna sitta här ute och blogga nu också. Underbara sommar! smiley Jag blir helt lyrisk över ljuset, dofterna och den dallrande värmen som man har längtat efter så länge. Tidigare på dagen var jag nere hos mamma och åt en sommarlunch i hennes trädgård. Det börjar bli riktigt fin ordning där nere nu, och hon hade ställt sina trädgårdsmöbler mitt ute på gräsmattan som hon brukar, (vintertid står de ju under tak på altanen) och det var en sån härlig känsla att sitta där och äta sommarens första lunch i mamsens trädgård. Det brukar bli många sådana. Hon är den enda av oss som har en såpass stor trädgård och då samlas man gärna där så fort man blir några stycken, om inte annat så för utrymmets skull, men även för att det är så himla mysigt att vara där.

Hundarna for omkring och tokbusade i vanlig ordning och det märktes inte ett spår av Loxy’s onda tass från igår. Så det var nog inget allvarligt med den, han kanske hade trampat på nån pinne eller trampat snett eller något liknande. Vad det än var så verkar han ju inte känna av det alls i dag och det är ju huvudsaken. Han är ju, som jag nämnde vid ett flertal tillfällen i vintras, en riktig liten frysskit så nu när solen och värmen äntligen är här så har han blivit som en helt annan hund. Han verkar rent ut sagt gladare och piggare och är i farten mycket mer än under vinterhalvåret. Det är väl inte helt ovanligt när det gäller någon egentligen, men det är så väldigt markant på Loxy. Och det är underbart att se honom så glad nu! smiley

Men nu ska jag fortsätta med mina frön och hoppas på att jag blir klar innan solen går ner i allafall. =)) Hoppas ni har en riktigt härlig dag vad ni än gör, och att även ni som jobbar får en möjlighet att njuta av solen en stund i eftermiddag. På återseende lite senare… när fröna är slut…*s*

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...