Allmänt Mat & Bak

Smarrig söndagslunch!

smorgastarta1

***

God söndagsmorgon alla!

Idag både syns och känns det att det är plusgrader ute. Det är blött och moddigt, morgonen inte lika kall som senaste tiden. Men grått och dystert är det så jag har mycket hellre lite kallare men soligt.

Igår gjorde jag två smarriga smörgåstårtor, en som hjärtat tog med sig till jobbet och en som jag tänkte bjuda min mor på söndagslunch på idag. 😀 Den här smörgåstårtan är superenkel att göra, men absolut supergod! Jag fick receptet av min systers kompis och numera är det den enda jag gör, på gubbens bestämda önskemål. 🙂

För er som vill ha receptet på en enkel men god smörgåstårtefyllning så kommer den här:

Skagenröra till smörgåstårta


5 dl creme fraiche

5 dl majonäs

1 pkt fryst dill (ca 35 gram)

1 kg lake räkor (av sorten lyx, så de ej har varit frysta)

1 – 1 1/2 st rödlök

80 gram stenbitsrom


Hacka lök och blanda ihop allting till en röra. Lägg ut formbröd i önskad mängd och bred ut röran. Lägg ytterligare ett lager bröd och röra igen. Jag brukar ha tre lager bröd och dekorerar översta med valfria saker som tex. räkor, ägg, sallad, tomater, rädisor, gurka, vindruvor, skinka, ost..m.m. m.m.

***

Enklare kan det nog inte bli! 😀

Nu ska jag greja lite här hemma för snart får jag besök av en kompis till nagelhörnan. Ska göra ett litet experiment på henne idag, om det lyckas lägger jag upp bilder senare. 😉

Ha en kanonfin dag alla och på återseende senare!

Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...