Allmänt

En tidig morgon och udda åkomma…

blomma11

God morgon på er alla därute!

Redan när klockan var strax före sex gav jag upp försöken att sova och klev upp för att laga mig en länge efterlängtad frukost – bara för att upptäcka att vårt skafferi och kylskåp inte hade mycket att erbjuda i matväg. *suck*

Jag har inte hunnit med storhandlingen den här månaden, och fram tills nu har jag småhandlat och bara tagit hem det vi behövt för stunden. Men återigen har jag upptäckt att det inte funkar här hemma. Vi måste verkligen storhandla varje månad! Frysen är så gott som full, i ”walk-in-skafferiet bågnar hyllorna av 15 sorters mjöl och olika pastasorter. Men kylskåpet är så tomt att det dammar. Ingen mjölk, ingen juice, inga ägg, pålägg eller annat i frukostväg. Inga grönsaker, yoghurt, grädde, cremé fraíche eller andra färskvaror. Bara en halvfull kattmatsburk på nedre hyllan, Loxy´s färskfoder, ett par energidryck och tre flaskor Loka. Hmm.. inget som lockar till frukost där inte. 😛

Inte ens tillräckligt med kaffe fanns det, så jag blandade de sista två måtten med ett par mått av något skumt espressopulver som jag köpt för att ha till bakning någon gång. Det smakade..sådär.. :.-P

Så nu ska jag iväg och handla så fort jag är klar med dagens möte i stan. Jag funderar på om vi ska ta och äta frukost ute på nåt fik idag. Det kunde vara lite mysigt, och så slipper vi rusa hem och toklaga något så fort vi fått hem lite matvaror. Det här är så typiskt när Håkan varit iväg och jobbat några dygn. När inte han är hemma så äter jag knappt något alls, och jag lagar definitivt ingen mat till bara mig själv. Så jag märker knappt av att det sinar i kylskåpet förrän det är för sent. *s*

blomma2

***

Något jag också vill köpa idag är blommor. 😀 Jag har inte satt några pelargoner än i år, dels för att det var kallt så länge och dels för att mina vårblommor hållt sig så himla bra. Jag köpte 12 penséer som jag delade upp i tre stora krukor. Det såg lite glest och ynkligt ut i början, men efter bara ett litet tag hade de spritt sig i krukorna, breddat sig och blivit ordentligt stora, täta och rikblommande, och jag har fortfarande ingen lust att bara ta bort dem för att sätta nya där. Men pelargoner vill jag förstås ha, så det får bli några Mårbacka till köksfönstret i stället.

***

Från det ena till det andra; jag skrev härom dagen att jag behövde råd angående något som jag skulle visa här. Nu har jag varit hos läkaren och fått reda på vad det är, men jag tänkte ändå höra om det är någon här som haft nåt liknande och känner igen detta.

***

fot1

Jag vaknade i torsdags morse förra veckan och såg ut så här.

Fötterna var bollrunda, vristerna såg ut som telefonstolpar och jag kunde knappt gå på grund av de tjocka valkarna som uppstod pga svullnaden. Jag hade inte alls ont i början, men ju längre dagen led, desto ondare fick jag i fötterna och desto mer ökade svullnaden. Jag avvaktade under helgen för att se om svullnaden skulle gå ner, men den höll i sig lika intensivt hela tiden och i går (måndag) valde jag att gå till min husläkare. Där konstaterade han ganska snabbt vad detta var för något, och det var faktiskt något som vi flera stycken hade gissat på. Något som vem som helst kan drabbas av, men som säkert inte så många känner till eller tänker på. Så, vad säger ni?

Är det någon av er som har haft detta eller har hört talas om det? 🙂

***

dress12

Sist ut måste jag bara visa denna ljuvliga klänning som jag har lust att köpa till ”mina” flickor. 🙂 Dock tror jag Evve är lite för stor för den här, men Saphira kan däremot säkert ha den. Även bonusbarnbarnet Nike skulle vara ursöt i den här. 😀

Klänningen hittar ni på Cellbes.se och den kostar 299:-

Nu ska vi åka iväg och handla, gubben och jag, och sen är det dags för möte, ärenden, presentköp och en hel del annat. Ha en superfin dag alla därute och på återseende senare!

Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(2) kommentarer

  1. Lilly säger:

    nämen! vad är det där? läskigt att det inte la sig efter en dag… 🙁 är det bara vattenansamling eller?

  2. Cherlindrea säger:

    Lilly: Nej, inte vatten, även om jag gissade på det också. Jag rör mig för lite. Det säger ju många men jag är verkligen alldeles för stillasittande, så blodet pumpas inte tillbaka ordentligt eftersom jag inte går. Ett cirkulationsproblem kan man säga. Jag fick bara ge mig ut och gå, och sakta men säkert gick svullnaden ned igen. Men det är imte bra, ett riktigt wake-up-call kan man ju säga. Det är bara att börja röra på sig om jag inte vill få proppar eller annat cirkulationsotyg.

Kommentarer är stängda.