Allmänt

Nytt till natten! :-)

image12

Hej därute i natten alla!

Nu var det ett tag sedan, men nu verkar det vara dags igen, för det som jag brukar kalla ”sömnlöshets-skov”. Jag kan förstås ha lite problem att sova av och till annars också, men när den här riktiga problemperioden slår till så känner jag skillnaden direkt. Det handlar inte bara om lite svårt att somna, det går inte över huvud taget! Det är precis som om hjärnan bara inte kan falla till ro. Jag är inte ens trött.

Så såna här nätter brukar det vara bäst att sysselsätta sig med lite annat i mellanåt, annars kan en natt kännas väldigt, väldigt lång. En sak som jag ofta gör när jag inte kan sova är att sitta och pyssla med foton vid datorn. Bildredigering kan jag göra samtidigt som jag lyssnar på en bra ljudbok. Det passar mig perfekt! 🙂

En annan sak är att blogga förstås. Även om de flesta sover nu så kan man skriva för andra nattugglor, för sig själv eller för morgondagen. En kombination av både bildredigering och blogg är roligast. Jag brukar sitta och knåpa ihop kollage och andra bildsaker, som jag ska använda i bloggen i framtida inlägg. 🙂

I natt fick det bli en bild på en av mina nya söta pyjamaser som jag köpte idag. En urgullig kort pyjamas med små volanger på skortsen och matchande liten rosett på linnet. Jag köpte denna i rosa/aprikos och en i grått med stjärnor på. Bild kommer längre fram. Jag tycker inte om att sova utan nånting alls på mig som jag vet att väldigt många jag känner gör. Det spelar ingen roll om det är supervarmt, om jag är ensam i sängen eller nåt annat. Jag har alltid någonting på mig, helst kort pyjamas, något lite varmare på vintern. Och jag tror jag vet varför jag vill ha det så. Det är helt enkelt en trygghetsgrej.

Jag hörde som barn om en familj som fick rusa ut mitt i natten när huset brann, och flera av dem hade knappt något på sig. Det var kallt, det var främmande folk överallt, dom var chockade, och så har dom inte ens något att skyla sig med. Det där har hängt med mig hela livet sen. Jag sover tryggare om jag vet att jag kan springa ut som jag är utan att få panik och känna mig naken.
Är det någon mer som känner så här? Eller sover ni lika lugnt även utan pyjamas? 🙂

Hur det än är så hoppas jag att ni sover bättre än mig i natt i allafall. Nu ska jag smyga ner i köket och ta mig ett glas Samarin och hoppas på att det får min mage att lugna ner sig lite efter fredagsmyset. Sen ska jag göra ett nytt försök att få mig lite sömn.

Ha en fortsatt god natt alla och på återseende i morgon bitti!

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...