Allmänt

En intensiv adventshelg! :-)

Hej därute i natten ni som är vakna! 🙂

Vi har haft en riktigt intensiv helg hjärtat och jag, så det är egentligen väldigt märkligt att jag inte kan sova i natt. Eller så är det helt enkelt just därför… Jag har varit uppe i varv så länge så jag kan kanske bara inte varva ner. Jag var trött som 17 framför filmen vi såg ikväll och hade världens problem att hålla mig vaken, men så fort jag lagt mig blev jag klarvaken. Så jag gav upp till sist och tänkte att jag kanske blir lite tröttare om jag går upp en stund, bloggar lite och sen gör ett nytt försök.

Härom dagen kom några nya skal som syrran och jag beställt på ebay. Mitt är det på bilden ovan här. Frustrerande nog blev det totalt fel i hela beställningen, så mitt favvoskal som jag allra helst ville ha kom bara till syrrans iphonestorlek. Det skalet som hon inte alls ville ha egentligen. Och det hon ville ha, ett sånt som mitt här ovan, kom bara i iphoneplusstorlek, som jag har. Och TVÅ stycken dessutom! Så less jag blir på sånt strul!

Nåväl, i-landsproblem. Haha! 😀 Över till något roligare!

I helgen var vi i Skara på adventsfika hemma hos Håkans dotter med familj, och umgicks några timmar med dom, lämnade av julklappar till barnen, åt världens godaste muffins plus en massa annat och gick upp sisådär en tre kilo eller nåt. 😛

***

Efter vi varit i Skara åkte vi till Vedum och hälsade på min syster med familj och samma procedur med julklapparna. 😀 Men dessutom hade jag ett par grejer till mitt yngsta syskonbarn Thed som jag köpt för ett bra tag sedan men inte hunnit lämna av än, eftersom dom bor en bit bort.

Det var dels en traktor med släp, en sån där med trampor och ratt som Håkan pysslat lite extra med, spraymålat Theds namn på motorhuven och lite sånt. Det var så himla roligt att se hur glad han blev, han älskar nämligen traktorer. 🙂

Dessutom fick han ett lektält som jag kommit över två stycken av, och det blev förstås snabbt ett traktorgarage. 😀 Jag misstänker att jag hade lika roligt som Thed bara av att se hans glädje. 😛

Vi blev inte så länge kvar i Vedum för det var redan sent och vi ville försöka slippa köra hem i mörker, men vi hann förstås med lite oemotståndligt kaningoseri innan vi åkte. Dom föder nämligen upp jordens sötaste lejonhuvade kanicker och dom är så otroligt goa i tempramentet att jag fullkomligt smälter! Hur ofta ligger en kanin på rygg i famnen och vill bli gosad på magen liksom? 😀 Jag tog inte kort för jag hade så fullt upp att njuta av myset att jag helt glömde bort det men det finns förhoppningsvis kaniner kvar nästa gång vi kommer också.

***

I morse vaknade jag med jordens migrän. Men efter att min käre make åkt iväg till apoteket och köpt zomig nasal och Treo till mig så kravlade jag mig på benen och började förbereda för dagens adventsfika här hemma hos oss.

Klockan 13 skulle några i min familj komma, bara en liten bjudning men jag ville ändå fixa i ordning för den såklart. Så jag slängde ihop likadana muffins som Håkans dotter bjöd på dagen innan och tinade upp det jag förberett tidigare, så som lussebullar, saffranskaka, chokladgrottor med saffran och pepparkakor med ädelost. Och så glögg förstås. Och massa godis! 😉

***

Det blev en jättemysig dag med massa tok och skratt som vanligt. 😛 Och planering inför julens knytis. Inte lätt att fördela en jättelista med julmat på 12 personer kom vi på. 😀 Men vi lyckades till slut. Tror vi…:-P
Så som sagt, efter den här helgen var jag ganska utsliten och inte så lite trött när jag satte mig till rätta i soffan efter middagen. Men det hjälpte visst inte alls när det väl var dags att sova.
***
***
Nåväl, nu har jag suttit uppe en timme och kollat på lite olika sidor, bloggat lite och kanske blivit något tröttare. Hoppas jag. 🙂
Hoppas ni har haft en lika mysig 3:e advent som jag har haft.
Nu ska jag göra ett nytt sova-försök, så på återseende i morgon!
Och sov så gott alla!

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...