Allmänt

Mysig Lucia-morgon & Diamond painting! :-)

God morgon på er!

Vi är lite väl tidigt på benen idag, hjärtat och jag. Men hellre det än att missa en av de mysigaste traditioner jag vet. Lucia-morgon! 🙂

När jag och min bror var små så väckte mamma oss lite tidigare på luciamorgonen. Hon hade kokat varm choklad och värmt lussekatter så det doftade i hela lägenheten. Hon hade tänt stearinljus i stället för lampor och granen stod tänd och glittrade i sin hörna. Sedan fick vi krypa upp i soffan i bara pyjamas under en varm pläd och äta frukost i vardagsrummet.. (!) (Bara det var en stor grej!)…och titta på Sveriges Lucia innan vi gjorde oss klara för att gå till skolan. 🙂

Det är ett sånt där riktigt starkt barndomsminne som jag gärna återskapar år efter år trots att jag numera är ”stor flicka”. 😛

Så därför sitter vi här nu på Lucia-morgonen 2016, maken och jag, med tända ljus, glittrande gran, kaffe i stället för choklad i kopparna och lussebullarna väntandes nere i köket. För än är det nästan en timme kvar till Sveriges Lucia intar tv-rutorna i en timme. Jag hade till och med ställt väckarklockan för att säkert vakna i tid. 🙂

***

***

Resten av dagen ska jag pyssla med lite saker här hemma tänkte jag. Skriva klart sista julkorten, slå in lite julklappar, baka lite gott i köket och – äntligen kika lite på mitt nya projekt som kom på posten igår! 😀

Har ni hört talas om Diamond painting?

Det hade inte jag när jag såg det för första gången för ca en månad sedan, men jag blev helt frälst med en gång! I allafall i tanken på det, nu ska jag prova det i verkligheten! 😛

Men jag är ju väldigt förtjust i pilliga pyssel, så som nageldekoration, smyckestillverkning, färgläggning för vuxna osv. Diamond Painting går ut på att man med små, 1 – 1,5 mm strasspärlor eller plastpärlor med platt baksida, fyller ett tryckt motiv med hjälp av små rutor och ett färgschema.

***

***

Sifforna och bokstäverna i rutmönstret motsvarar olika färger på pärlorna.

***

***

Själv har jag valt det här motivet som mitt första pysselprojekt. 🙂 Jag älskar ju älvor och den här tycker jag är helt underbar!

***

***

I paketet får man med alla pärlor som behövs, verktyg att plocka och fästa pärlorna med och motivet – som är en förklistrad bild täckt med skyddsplast. Man avtäcker en liten bit i taget efter hand som man lägger pärlorna för att det inte ska bli damm eller dålig fästförmåga på motivet.

***

***

Det är ett otroligt pilligt arbete enligt dom som gjort det här och det kräver tid och tålamod. Men det ska vara lika avstressande att sitta med detta som att färglägga motiv och jag ser verkligen fram emot att börja med mitt första. 😀 Det kom som sagt igår men motivet var ihoprullat och rullen hade blivit tillplattad under transporten, så hela arket var var knöligt och veckat. Men det var bra skyddat av olika skyddsplast så det enda jag behövde göra var att lägga ut arket under press av några tunga böcker igår. Idag hoppas jag att det har slätat ut sig tillräckligt. 🙂

Jag återkommer med en utvärdering på detta när jag testat några dagar. Antingen är jag helt manisk då eller så har jag slitit mitt hår, vi får väl se åt vilket håll det väger efter ett par dar. 😛

***

***

Men nu har jag lyckats slå ihjäl lite väntetid här på morgonkvisten så nu är det dags att gå ner i köket och värma lussebullarna. 🙂 Om ca 20 minuter är är det dags för en timmes skönsång innan dagen börjar.

Ha en jättefin Lucia alla och på återseende! 🙂

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...