Allmänt

Tankar efter fredagens terrordåd i Stockholm…

blommor1

***

Då var det söndagsmorgon. Den här helgen har mer eller mindre försvunnit i oro, ilska, förtvivlan, nyhetsuppdateringar, facebookstatusar och svenska flaggan på profilbilderna. Det är märkligt.. när jag skrev mitt inlägg bara några minuter efter attacken i fredags så trodde jag att jag skulle få påhopp här på bloggen, eftersom jag skrev att detta var något jag misstänkt skulle hända länge, att jag varit orolig för terrorattacker. Men så har det inte blivit. För just nu har alla människor misstänkt detta. Även alla dom som tyckt att man överdrivit tidigare. Alla dom som tyckt att man uttrycker sig främlingsfientligt så fort man råkar nämna att man är skeptisk till den okontrollerade invandringen på grund av att man inte vet vad för personer som kommer in tillsamman med alla normala människor.

För jag har märkt att varenda gång man uttrycker oro eller misstänksamhet i t.ex. olika grupper på fb så blir man genast kallad för rasist. Ja, jag vet – det är helt irrelevant! Men det är så det är! Idag, med fredagens terrorattack i färskt minne, kommer ingen att hålla med. Alla som tidigare uttryckt den åsikten kommer att protestera och mena att dom inte alls har syftat på ens rädsla för terrorattacker utan om att man är emot flyktingar och invandrare. Men det är precis det det har handlat om! För jag har aldrig uttryckt något om att jag är emot flyktingar. Tvärt om – jag anser att de som behöver hjälp självklart ska få den, på ett eller annat sätt – vilket som passar bäst i varje enskilt fall. Jag har däremot varit rädd för den okontrollerade invandringen, eftersom vi inte haft någon aning om vilka som kommer hit till Sverige. Och med facit i hand, alla de senaste attackerna – även den i fredags – har utförts av en eller flera personer som varit invandrare, inte bara i Sverige utan även i Frankrike, Belgien mm.. Det har varit personer som vill förstöra, sätta skräck i människor och utöva makt genom våld för att dom hatar den kulturen och det levnadssättet vi har här i väst. I vissa fall för att dom vill införa sin egna tro och kultur, i andra fall bara för att förstöra. Med det vill jag absolut inte påstå att alla invandrare är terrorister, så långt ifrån det bara går! Det är den lilla klicken sjuka människor som utför dessa dåd. Men det är precis det vissa personer kommer att säga att jag påstår nu. Trots att jag skriver svart på vitt vad jag egentligen menar. Och det är det som retar gallfeber på mig!

Jag har inget emot människor från andra länder. Jag tycker självklart att vi ska ta in flyktingar som behöver hjälp. Jag anser att det är bra för Sverige att ta in människor från andra länder som vill prova att leva och verka i i vårt land, så som vi alltid har gjort. Jag tycker att var en och ska få leva efter sin egen tro så länge det inte skadar någon annan. Jag har många vänner och bekanta som är invandrare men jag tänker sällan på det, för dom är precis som alla mina andra vänner och bekanta. Men så fort man uttrycker sig i denna fråga så stämplas man som rasist. När ska det gå upp för dessa människor att det inte har med rasen att göra?! Att det har med beteendet att göra! Och ja, vi har massor av dåliga individer i Sverige också, så kallade ”etniska” svenskar. Men det är väl ingen ursäkt att inte ha koll på om man släpper in ännu fler kriminella element i landet? Andra länder har infört noggrannare kontroller för att förhindra den här typen av händelser, så gott dom kan. Varför ska inte Sverige kunna göra likadant? Varför blir det ett sånt himla liv på en del av befolkningen så fort det kommer på tal? Att det är emot mänskliga rättigheter? Att vi som tycker så åter igen är främlingsfientliga. Varför ska det vara så svårt att förstå att vi bara är rädda om vårt land och vårt levnadssätt? Och att det inte handlar om att rensa ut alla invandrare som kommer, utan att rensa ut de kriminella som försöker ta sig in! De som sympatiserar med IS, de som planerar att utföra dåd som detta i Stockholm i fredags. 

Okej, jag tror jag stoppar här. För nu låter väl inte kommentarerna vänta på sig misstänker jag… Men jag är glad att jag äntligen vågat uttrycka mina tankar om detta här på bloggen. Så får jag bara hoppas att jag har uttryckt det på rätt sätt, så att det uppfattas som det är tänkt att uppfattas. Men jag är övertygad om att jag ändå kommer att mötas av reaktioner som att jag är rasist, oavsett hur tydlig jag försöker att vara. 

Ha en fin söndag alla! 

Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...