Allmänt

Förmodad terrorattack i Stockholm… :-(

IMG_3723

Då har det hänt här i Sverige också!

Det som jag och många med mig varit rädda för så länge. Vi har blivit utsatta för en (förmodad) terrorattack! Strax före klockan 15 idag, inkom ett larm om en lastbil som kört in i Åhléns på Drottninggatan i Stockholm. Flera människor ska ha blivit påkörda och skadade, 8 skadade och tre döda har bekräftats när jag skriver detta. Hela gatan är evakuerad nu och tunnelbanesystemet och bussar är avstängt. Rosenbad är i sk. lock down, ingen kommer ut eller in, för att hålla stadsråden i säkerhet. Även riksdagshuset och slottet är avspärrat. Sjukhusen i Stockholm har gått upp i krisberedskap, och försvaret i Västra götaland och Halland har gått upp i Stabsläge. På facebook kan personer som bor i Stockholm gå in via fb säkerhetskoll och markera att de är i säkerhet. 

Jag tillhör den numera väldigt stora kategorin människor som fått höra att vi målar fan på väggen, överdriver vår oro och är allmänt hispiga när vi uttrycker vår rädsla för terrorattacker. Att man inte kan gå och tänka på såna saker eller låta rädslan för terrorattacker påverka det dagliga livet. Undra om de stackars  människorna på Drottninggatan tänker så nu…

Så egentligen blev jag inte det minsta förvånad idag när detta inträffade. Inte förvånad men självklart förfasad! Det spelar ingen roll att man väntat sig något sådant här, det är lika fruktansvärt ändå! 

Än så länge vet man inte så mycket men jag följer nyhetssändningarna på både tv, radio och nätet. Det går mycket rykten nu så här bara 1,5 timme efter attacken men mycket är oklart, så jag tänker inte kommentera händelsen närmare än. Jag väntar tills mina misstankar om den här attacken är bekräftad, då kan jag kanske äntligen skriva vad jag tycker och tänker om det här.

EDIT: Polisen efterlyser denna person!

***

IMG_3725

Information om händelsen går att följa på samtliga medier!

Mina tankar går till drabbade, anhöriga och vänner i Stockholm idag. 

svajandesvenskflagga

Men allra främst går mina tankar till mitt älskade land som utsatts för detta övergrepp!

 enkel-ros

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...