Allmänt Skönhet & hälsa

Mina favoritprodukter till håret! :-)

livingproofcollage1

God förmiddag på er!

Då var det tisdag och det snöar…igen! Inte lika mycket som igår – än så länge i allafall – men snöar gör det. Och haglar! Och blåser! Inget speciellt trevligt vårväder precis…

Så jag tänkte tipsa om lite nya produkter som jag hunnit testa nu. Hårprodukter från Living Proof. Plus övriga produkter av olika märken som jag använder och kan säga min personliga mening om. 🙂

Framför allt handlar det om vårdande produkter och volymprodukter för tunt, fint och platt hår, som jag har och som är en katastrof av platthet redan dagen efter en hårtvätt. Problemet är bara att jag aldrig lyckats hitta en volymprodukt jag trivs med, för jag vill både ha mjukt, lätt hår och mer volym. Vilket tyvärr oftast resulterar i en känsla av otvättad mössa på huvudet.Dessutom behöver mitt hår mycket fukt och vård för att inte bli frizzigt. Så det kan bli ganska många olika produkter till slut. 

 ***

smoothagainwash

Först och främst använder jag Kevin Murphys schampo Smooth again wash, som jag bloggade om för ett tag sen. Jag är supernöjd med det schampot, det känns både väldigt rengörande och väldigt mjukgörande. Jag ska beställa balsamet i samma serie också, men än så länge har jag kört på mitt gamla Angel Rinse från Kevin Murphy som också är fantastiskt bra.

maskkollage

Ett par gånger i veckan varvar jag mellan Hydrate Me masque eller Angel masque, båda två storfavoriter från Kevin Murphy.

living-proof-perfect-hair-day-night-cap-overnight-perfector-13

 Efter tvätten använder jag Living Proof Nightcap, som gör håret gudomligt mjukt! Den ska väl egentligen användas på handdukstorkat hår över natten, och det händer att jag gör så också. Men jag sover helst inte med fuktigt hår, utan använder den innan styling i stället. Denna produkten reparerar och stärker håret inför styling och ger hårfärg extra lyster.

living-proof-perfect-hair-day-5-in-1-styling-treatment-60ml-1696-111-0060_1

Därefter använder jag Living Proof Perfect Hair Day 5-in-1 styling treatment, en kräm som både vårdar och stylar samtidigt. Framför allt har den ett värmeskydd på upp till 232 grader, ett måste om man som jag fönar och plattar håret ofta.

miracle

En annan favoritprodukt som jag också använder inför styling är Miracle Hair Treatment från Eleven, som doftar ljuvligt av cocos! 🙂 Det är en allt-i-ett kräm som funkar för flera olika saker, bland annat:

 1. Ger glans, jämnhet och mjukhet.
 2. Kontrollerar friss och flygigt hår.
 3. Återfuktar
 4. Stärker sprött hår.
 5. Förebygger kluvna toppar.
 6. Reder ut och ger ett trasselfritt hår.
 7. Ger värmeskydd.
 8. Förstärker hårets naturliga rörelse.
 9. Reparerar torrt, skadat hår.
 10. Skyddar din hårfärg med UVA- och UVB-filter.
 11. Förebygger skador från klor och sol.

lpkollage

Därefter har jag tre volymprodukter som jag varvar med, ibland alla samtidigt, beroende på vad jag är ute efter. Dock har jag lärt mig att använda dem med försiktighet, annars känns håret snarare ofräscht än fylligare.

Den första, Timeless Plumping mousse, är en riktigt bra volymmousse som funkar som en filler för ett hår som tappat täthet och volym. Det känns verkligen hur håret blir fluffigare och tjockare. Håller jättebra hela dagen, och även dagen efter om man inte hinner tvätta det och styla om det på. morgonen.

Silikon- och parabenfri.

***

Den andra, Thickening creme, ger inte volym på samma sätt som Plumping moussen men däremot en härlig fyllighet till ett tunt och platt hår. Jag använder denna framför allt i längderna för att få ett tjockare hår. Denna krämen är även lätt vårdande.

***

Den tredje, Root lift, är precis vad den heter – en spray som lyfter håret i botten och ger mer volym där. Den är perfekt att kombinera med någon av de första två.

living-proof-satin-hair-serum-45ml-1696-120-0045_1

Den sista produkten jag köpte nu är Living Proof Satin hair serum. Den använder jag om jag bara är ute efter mjukt och frizz-fritt hår, utan extra volym eller annan styling. Men jag har faktiskt använt den som slutfinish också, med bra resultat. Håret blir fantastiskt mjukt och glansigt!

Dessa är de produkter jag använder mest just nu. Förutom Living Proof så har jag även en hel del Kevin Murphy- och Eleven-produkter på min badrumshylla som är fantastiska! Jag kommer blogga om vissa av dem efter hand som jag använder dem. 

Alla dessa produkter i detta inlägget är inköpta på antingen Lyko eller Salong Karma i Borås. 

***

Nu ska jag ta mig lite lunch innan det är dags för nagelpyssel! 

Ha en fin dag alla! 

Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...