Allmänt

Nya mc-prylar på Lugnetdagarna! :-D

toffelblomma1

God lördagsmorgon på er därute! 🙂

Det är ingen värme precis, men ingen snö heller och bara det är ju underbart! 😛 Ännu mer underbar är denna blomman som jag fick av min bror i förrgår! 😀 Mamma hade berättat för honom att dessa toffelblommor är ett sånt där barndomsminne jag har, från blommorna i mammas köksfönster när jag var liten. Under alla år som vuxen har jag bara lyckats hitta en sån här blomma en enda gång. Men nu hade lillebror hittat en på torget när dom var där nere och köpte en till mig. Min goa bror! <3

 För just nu, från den 26/4 och fem dagar framåt, pågår International street market i Borås centrum och mat från 15 olika länder presenteras i olika marknadsstånd på torget. Själv har jag inga planer på att åka ner idag men man vet aldrig. Maken ska iväg och tävla i skytte idag men själv funderar jag först och främst på att storstäda här hemma. Och fixa nya naglar på mig själv om jag hinner. Dessutom kommer mitt yngsta syskonbarn Thed vara hemma hos mamma idag så jag vill gärna hinna dit och gosa lite med honom också. 🙂

***

IMG_2586

***

Igår var vi däremot iväg på en annan sak, det är mycket på gång den här helgen, nämligen Lugnets Dagar på Lugnets MC-center i Borås. Vi var ute efter en ny mc-hjälm till mig. En hjälm som skulle vara både säker, bekväm, snygg och dessutom ha plats för installation av headset inuti. Och vi hittade denna, en HJC som är otroligt bekväm! 1895:- kostade den, men det är en bra helg att passa på att köpa in mc-saker eftersom dom har 10% rabatt på köpen under Lugnets Dagar. 🙂

***

IMG_2588

***

Sedan passade jag även på att investera i ett par nya mc-glasögon. Ett par riktigt lätta, tätslutande och flexibla glasögon med ett lite bredare elastiskt band runt huvudet. Dessa fanns bara i ett exemplar eftersom dom tagit in dem på prov, men det går säkert att be dem ta in fler. Jag tror dessa kommer passa mig perfekt! Jag har alltid två stora problem under mc-turerna; 1. Extremt rinnande ögon pga vinden, 2. Stenont i huvudet pga hårda glasögonbågar som trycker mot huvudet över öronen. Det ska bli så kul att testa dessa på första turen och se om de är så bra som jag tror och hoppas. 🙂 299:- kostade dessa.

 ***

Det var gårdagens nyinköp för min del. 🙂 Jag provade även en grymt snygg skinnjacka från Halvarssons som jag blev galet förälskad i, men den kostade ca 3800:- så jag hoppade över den..hehe! 😛

Nu har maken i allafall installerat headsetet i min nya hjälm och idag ska vi para ihop våra enheter så vi kan prata med varandra under turerna. 🙂 På utsidan av hjälmen sitter en knapp så man snabbt och enkelt kan svara i telefon om det ringer och prata under färd utan att behöva ta upp mobilen. Musik kan man också lyssna på förstås. Nu ska vi bara lista ut hur det funkar med våra två samkörda enheter. Måste vi lyssna på samma musik? Kommer jag behöva lyssna på Håkans samtal med kompisen när han ringer, eller han behöva lyssna på mitt och syrrans babbel om hårprodukter? 😛 Eller går det att växla mellan samtal oss i mellan och privat musik/telefonsamtal? Vi har lite undersökande pyssel framför oss idag. 😀

 ***

Nu har hjärtat åkt ner till garaget för att hämta sin hjälm och så ska vi sätta igång och testa. Jag får väl skicka ut ett nödrop här om vi skulle köra fast. 😛

Ha en kanonfin lördag alla och på återseende! 🙂 

Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...