Allmänt

Frukost i fågelträdet.. :-)

bird6

God morgon på er!

Nu har det varit riktigt kallt några mornar, och dagar också för den delen. Usch, vad tråkigt det känns när man hunnit vänja sig vid att sitta ute på altanen i värmen, och så helt plötsligt får man plocka fram varmare kläder igen. Men det känns helt plötsligt lite mer befogat att mata småfåglarna igen. 🙂 Jag älskar att ha dem i trädgården så jag kommer nog ha lite mat där hela sommaren. Det är så mycket roligare när man kan sitta och titta på dem och fota dem i vackert väder. Vintertid är man ju sällan därute med dem. Men nu har dom blivit så vana vid oss att dom inte bryr sig om ifall vi sitter på altanen. De enda som är lite skygga fortfarande är våra två hackspettar.

***

bird4

***

 Hackspettarna är väldigt blyga och har full koll på oss när dom tar sig fram till maten. Och oftast hinner jag bara ta ett par-tre foton innan kameraljudet har skrämt iväg dem. Men det är så himla roligt att ha dem här. De är så vackra och det är så sällan man ser hackspettar på så nära håll. Oftast hör man ju dem bara. Men de här två kommer hit och äter frukost varenda morgon, och sedan lite kvällsmat framåt eftermiddagen. 🙂

 ***

bird3

***

bird2

***

Den här lilla figuren som hänger upp och ner och äter är vår nötväcka som också kommer varenda dag. 🙂 Det är också en lite skyggare fågel och otroligt kvick när den flyger iväg. Jag tycker att den har blivit en aning tjockare sedan den började komma till oss… undra om den äter för mycket här? 😛

***

bird1

***

Och sen har vi ju massor av talgoxar och rödhakar förstås. 🙂 Dom är här hela tiden och är dom som vant sig mest vid att vi sitter ute. Vissa av dom flyttar sig knappt när jag kommer för att fylla på maten. 🙂

Även duvor och skator har hittat hit, och även om jag tycker om alla fåglar och gärna ser att dom stora får mat också, så är det lite tråkigt när skatorna länsar matstället på 5 minuter och skrämmer iväg de små. Men vi har ett skatpar som har sitt bo precis i närheten och som återkommer varje år till samma ställe, så jag har inte hjärta att skrämma iväg dem allt för våldsamt.

Men nu har jag fått slut på fågelmat så det är dags att ge sig iväg och införskaffa lite nytt. Undra vart man hittar sånt sommartid? På vintern finns det ju i vilken mataffär som helst, men nu ser man det ingenstans. Lantmännen kanske? Jag får kolla upp det där.

 ***

Men nu ska jag göra mig en frukostsmoothie, en ny variant som jag provade för första gången i går. Det kommer ett recept om en liten stund. Helt fantastiskt god!  

Ha en fin dag alla och på återseende senare!

Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...