Allmänt

Recept: Grön vitaminkick!

vitamin1

God morgon ute i stugorna!

Som vanligt vaknade jag toktidigt och satt här och hängde med kaffekoppen vid datorn redan kl.7, en lördag!? Hur kul är det liksom? Jag fattar inte varför jag börjat vakna runt halv sex-halv sju sådär varenda morgon nu för tiden. Det finns ju vissa gånger man faktiskt vill ha sovmorgon.

Nåväl, nog om det. 🙂 Jag har precis varit ute och fyllt på matförrådet hos mina småfåglar i trädgården och gjort oss varsin ordentlig vitaminkick här på morgonkvisten. 🙂 Jag fick en sån här färskpressad juice av en tjej som kom hit och fixade sina naglar en gång för längesen, som hon hade köpt i någon juicebar i stan, och sedan dess har jag försökt att återskapa en egen här hemma. Och denna var nog det närmaste jag har kommit. Jag fick receptet av min granne och det är hur enkelt som helst om man har en råsaftcentifug. Men jag tog nog liiite för mycket ingefära tror jag, så den blev kanske en smula för stark. 😛 Men här kommer receptet i allfall, för er som vill prova. Det är en riktigt fräsch och frisk morgonjuice med massa vitaminer. 😀

***

Grön vitaminkick

 Du behöver:

200 gram färsk spenat

1/2 lime

4 gröna äpplen

en tumme ingefära

Gör så här:

Skala ingefäran och limen. Pressa allt i en råsaftcentifug. Receptet ger ca 1 liter juice.

Själv är jag inte så förtjust i en alltför utpräglad smak av spenat, så jag valde att halvera spenatmängden, till 100 gram. Det gav förstås lite mindre juice, men ganska marginellt, för spenaten ger ändå inte mycket vätska.

Drick och njut! (eller drick i allafall, och njut av tanken på alla vitaminer du får i dig.. 😛 )

Min man var inte så överdrivet förtjust i smaken, men vi upptäckte att den var mycket godare när man kylt ner den lite. 🙂

***

Nu ska jag inreda vårt nya badrumsskåp! Såå himla mycket finare än det gamla sunkiga skåpet som stått där sen vi flyttade in. 

Ha en fin lördag alla och på återseende senare! 

Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...