Allmänt

Ny livsstil och vårlängtan!

D6EE8115-6857-486E-8958-27D8AE2B07D1

Hej på er därute i stugorna! ?

Då var jag tillbaka igen efter ett litet blogguppehåll. Ibland beror det på att man har en riktigt seg period, tex under sjukdom, där man helt enkelt inte har något att skriva om. Men ibland beror det på, som nu, att man haft så mycket att göra hela tiden att varken tiden eller orken funnits för bloggen.

Men det har hänt en hel del sedan sist. Min lilleman har hunnit fylla hela 13 år! ? Och vi har haft en riktig hemskevinter! ? Men under denna kalla och snöiga tid har maken och jag gjort en riktig livsstilsförändring. Trots snö, tokkyla och halka har vi tagit oss i väg på mornarna några gånger i veckan för att träna. Vi har äntligen, efter allt mitt prat i flera år..haha, skaffat träningskort på gym. ? Så nu tränar vi fyra dagar i veckan, och har gjort i snart två månader. Och tro det eller ej, vi har inte hoppat över ett enda pass! ?

Förutom träningen så jobbar vi även på en nyttigare diet, vilket i stort innebär mindre socker, lagom uppdelning av allt och mindre portioner. Personligen är jag en kaloriräknare, men efter ett tag har man lärt sig såpass mycket utantill att man har bra koll utan att hålla på att väga och räkna. Dock är appen Lifesum guld värt när man ska lära sig vad man stoppar i sig och hur mycket. Min Apple Watch är också helt oumbärlig för mig, eftersom den mäter puls, förbränning och allt möjligt under dagen.

Och faktum är att allt detta verkligen har börjat ge resultat. ? Både på vågen och på måttbandet. Jag kommer lägga upp lite före- och efterbilder här längre fram. Men framför allt på orken och välmåendet märker jag massor. Jag kanske fortfarande är i smekmånadsperioden men jag älskar verkligen att gå till gymmet och får snarare tänka mig för så jag inte övertränar. Vilodagarna är ju bara såå tråkiga! ?

Idag känner jag dock att jag verkligen behöver vila. Vi har kört på rätt ordentligt och igår var jag riktigt utmattad. Så idag blir det bara lite promenad och senare nagelfix på goa grannen i eftermiddag. ☺️

***

A7214DF1-96C9-4FD8-99A6-42DE131B0E5F

***

Loxy har hittat en favoritplats på en kuddhög i soffan så han kan sitta och titta ut över området. Han längtar nog lika mycket som jag efter vår och värme nu. Det är inte roligt att vara en liten frusen chihuahua som får köldkramper vart tionde steg en sån här långdragen vinter. Nu vill vi ha sol och åtminstone torr barmark så vi kan ta lite längre promenader igen. ?

Nu ska jag ta itu med lite hemmagöromål som har blivit släpandes efter lite den sista tiden. ?

Ha en kanonfin dag alla och på återseende!

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...