Allmänt

Snöigt värre…!

460A2AC7-51ED-4D70-A84E-BC06B6FE0161

Hej därute alla!

Idag var det riktigt vitt ute när jag kom upp på morgonkvisten. Och ändå var det ju absolut ingenting jämfört med makens hemstad Härnösand som har haft absolut snökaos idag. Inte ens lokaltrafiken har varit igång där under dagen, folk har uppmanats att stanna hemma och jobba om möjligt eller lämna bilen och gå, och snömängden som är där uppe just nu har vi nog aldrig ens upplevt här nere hos oss. Det var redan runt en meter snö däruppe innan det kom ännu mer idag. Vilken otrolig skillnad det kan vara ändå i vårt relativt lilla land. Och här nere blir det trafikkaos och varningar bara det faller nån decimeter snö. ?

***

79908059-B1AB-4ABB-821B-1B759505EBA5

***

Här under finns en bil… ?

Foto: Allehanda.se

***

Jämförsvis så är det ju egentligen inte så våldsamt här nere i våra trakter  ?

***

 

12177185

 

***

 Men trots att jag egentligen inte är någon vintermänniska och inte alls gillar snö och kyla, så kan man ju inte låta bli att fascineras av allt det vita när det kommer så här mycket snö nere hos oss. Det finns en skönhet i varje årstid. Det är ju framför allt problemen som snön ställer till med i trafiken mm  som är det stora problemet

Jag sprang som vanligt ut i morgonrock och träskor på morgonen för att få några bilder av det enorma snöfallet med alla jätteflingor. Men nu fick jag bara inse att min kamera är alldeles för avancerad för min ringa kunskap och att det är dags för lite kurser för min del, för att jag ska kunna utnyttja min fina utrustning på bästa sätt. Kurser i både kamerateknik, fototeknik och redigering. Jag har i alla år använt Corel Paint shop pro, men efter att jag bytte från PC till Mac så funkade inte det längre. Nu sitter jag som ett frågetecken framför Photoshop och försöker lista ut hur det funkar på egen hand. Lite grundkurs där hade nog inte varit helt fel. ?

***

 05C082BA-55C5-4E04-B401-B675651DEB34

***

Med alla dessa vita och färglösa bilder så avslutar jag med något gladare och i mina ögon det vackraste som finns, nämligen blommor! ? Den senaste underbara tulpanbuketten som jag fick av min älskade make härom dagen. Ingenting gör mig piggare och gladare i denna kalla och grå vintertid som färgglada tulpaner! ???

Nu ska jag ägna kvällen åt att leta upp lite olika kurser och jämföra vilka som skulle passa mig bäst. Efter flera tips så verkar Moderskeppet vara ett bra val, men jag ska kika runt lite först och se vad som finns.

Ha en fortsatt fin kväll alla och på återseende!

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...