Allmänt

Första höstdagen, men sensommarfint väder!

44CE70BB-0F3F-4E50-B0B3-6514B31F7B9B

Hej på er denna första höstdag! ?

Höst enligt almanackan kanske men än hoppas jag att vi får några fina sensommardagar till. Idag var det riktigt regnigt på förmiddagen men nu har det klarnat upp lite. Och maken är till och med ute på mc-tur så vädret ser bättre ut utanför Borås. ☺️

Jag har haft ett riktigt sommaruppehåll här på bloggen. Helt enkelt mycket för att jag numera inte känner mig bekväm eller säker med att blogga när jag är hemifrån på olika semesterresor. Vi har varit iväg till både vårt underbara Grebbestad och fina Härnösand, plus andra småresor här och där, och även om jag haft mycket att visa och berätta om, så har jag inte velat skylta med att vår bostad stått tom under tiden. Nu är dock resorna slut för i sommar och vackra foton och roliga berättelser går lika bra att dela i efterhand. ?

***

Just nu ligger förstås det stundande valet i fokus vart man än tittar, både på nätet och irl. Jag skulle nog vilja påstå att jag är hyfsat insatt i det mesta denna gången och det har varit intressant att följa alla debatter och olika diskussioner. Men nu börjar jag faktiskt att tröttna. Jag har nog aldrig upplevt ett val med så mycket negativ propaganda som i år. Många partier och deras politiska anhängare har främst ägnat sig åt att leta fel och hänga ut sina meningsmotståndare, inte lagt fram sina egna åsikter eller fösökt framhäva det egna partiets fördelar. Jag ska i ärlighetens namn erkänna att av den största delen av dem som ständigt uttalar sig i politiska frågor, som alltid kommenterar i politiska trådar och inlägg och som hela tiden delar olika artiklar, jag har ingen aning om vart dom egentligen själva står politiskt (även om jag såklart kan gissa mig fram till det i många fall). Men jag har egentligen ingen aning om vad dom gillar eller står för, vad dom vill uppnå eller vilka frågor dom brinner för. Bara vad dom inte vill ha, vad dom inte gillar. Och det kan jag inte tänka mig att man vinner så mycket på egentligen. Jag tror inte att man får personer runt omkring sig att byta politiskt åsikt genom att ständigt ifrågasätta det dom skriver eller delar, genom att påtala hur fel deras åsikt är. Inte utan att erbjuda något annat, något bättre, i stället. Och det är det som är denna valkampanjs stora irritationsmoment enligt min uppfattning. Det handlar inte längre om att informera om det egna partiets fördelar längre, utan bara att påtala motståndarpartiets nackdelar. Pajkastning helt enkelt…på sandlådenivå.

Men nu har jag nog förklarat mig tydligt nog. ? Och om bara 8 dagar är det val. Jag misstänker att det kan bli en riktig rysare i år… ?

***

4C1A65E7-73FC-4EFA-B09F-3E7B2C334B00

***

Vad har hänt mer sedan senast då? Jo, vi håller förstås igång med vår träning, maken och jag. ??? Fyra dagar i veckan på gymmet med blandat styrketräning/kondition. Och vissa veckor blir det extrapass när lillasyrran får med mig på olika pass. Nu i veckan som kommer har vi fyra extrapass inbokade. ? Så träningen går super, jag har gått ner 10 kilo på vågen sedan jar började i februari och drygt 25 cm minus i midjemått. ? Min kondis har blivit extremt mycket bättre och det märks både på träningspassen och i vardagen. Träningen, tillsammans med mycket bättre matvanor, har gjort både maken och mig mycket piggare och förmodligen även friskare. Om ett par veckor är det dags för Kretsloppet för vår del och det ska bli jättekul! Håller bara tummarna för att jag inte ska ha problem med min fot då. Jag vrickade nämligen vänster vrist och föll i en trappa hos svärföräldrarna i Härnösand näst sista dagen vi var där, och smärtorna plus svullnaden i foten har hängt i snart tre veckor. Men jag har beställt fotledsskydd och hoppas på det bästa. Jag vill inte missa Kretsloppet.?

***

Men nu ska jag ta mig en liten eftermiddagsvila tänkte jag. Idag har jag vilodag från gymmet, men har varit vaken sedan strax över fem i morse och har ägnat dagen åt tvätt och städ. Nu börjar migränen jag hade igår kväll spöka lite igen, så det är bäst att komma in i det mörka sovrummet innan det bryter ut. Ikväll ska vi testa app-restaurangen FAVO för första gången tänkte vi, och det ska bli riktigt spännande. Jag har hört mycket om deras mat, allra mest positivt, och det ser ju otroligt gott ut. Jag får återkomma med ett omdöme senare. 

*** 

Nu får ni ha en fortsatt fin lördagskväll alla och på återseende igen! 

Fotona i inlägget är tagna under en mc-tur med grillning vid vackra Storsjön i Viskafors nu i sommar med ett mysigt gäng! ?

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...