Allmänt

Pastasallad och nytt i garderoben! ?

E0459B54-5632-47E4-B1AF-7E7167365018

***

Hej där ute alla denna härligt soliga fredagseftermiddag! ?

Inte för att det är någon speciell värme direkt så det där med vårkänslor fick jag ju snabbt äta upp efter senaste blogginlägget. ?

Något annat som vi åt upp snabbt var denna underbart goda pastasallad som jag svängde ihop igår. Nästan alla pastasalladsrecept med pesto som jag kunde hitta gällde bara grön pesto och jag ville gärna testa den röda. Så efter att ha letat ett bra tag utan att hitta något så chansade jag lite och det blev en fullträff. Jag tog helt enkelt det som fanns i grönsakslådan, isbergssallad, gurka, rädisor, körsbärstomater, rödlök, purjolök, sockerärtor och paprika. Sedan kryddade och stekte jag några kycklingfiléer och tärnade dom. Kokade fullkornspasta, jag valde skruvpasta som jag tycker passar bäst i sallader, och blandade allt i en skål.

Därefter blandade jag 2 dl lättcremefraiche, 3 dl gräddfil, 1 pkt fetaost och en burk röd pesto till en dressing som jag blandade i salladen.

Det är ingen ”bantningssallad” om man är ute efter helt fettfri mat, men äter man som vi, en lagom uppdelning av fett, kolhydrater och protein och inte tokstora portioner så är den helt okej även för alla som vill hålla koll på kalorierna. Och den är väldigt god! ? Men som vanligt gör jag alldeles för mycket mat, så det här räckte till middag till mig och maken både igår och idag plus smakprov till både bror, syster och mamma  ?

***

Igår provade jag och min syster Nicole på Yoga för första gången. Jisses, säger jag bara! ? Man skulle kunna tro att jag inte rört på mig på flera år. Jag kände mig som en flodhäst och jag hade ont precis överallt! Man skulle aldrig kunna tro att jag faktiskt tränar på gymmet fyra dagar i veckan. ?

Men det här var en helt annan sak! Det var på ett helt annat sätt och kroppen belastades annorlunda. Vissa övningar kunde jag inte ens göra och i mellanåt blev jag för rastlös för att det gick så lugnt och avslappnat till. Allt detta visar ju bara att detta förmodligen var det bästa beslut jag tagit på länge. Så förhoppningsvis kommer vi iväg på fler pass. ?

***

8AEDA437-093E-443A-9A83-EDF02A499438

 ***

Men det kommer bli mer powerwalks ute också, så fort pollenhalten blir lite lägre. Idag åkte vi iväg och kollade in nya Sportshopen som har öppnat här i Borås och min älskade make köpte en ny vårträningsjacka till mig. ? Han har en sån här själv fast i annan färg och jag har sneglat på den ett bra tag. ? Så trots att det kanske blir lite ”…?…man ska ha husvagn..?”-varning över det hela så ville jag ha en likadan. ?

***

Något annat som jag ”villhöver” är nya vårskor. Helst massor av nya vårskor!!! ?

Men dessa två är storfavoriter just nu. Dock lutar det åt det grå eftersom jag redan har ett par svarta skor. Jag vill ha ett par vita sneakers också men jag har inte hittat rätt där än.

***

2955E375-DFBA-4DD6-AD07-E2EDCD41471D

 ***

Fast kan man ha för många par svarta skor egentligen..? ??

Nu ska jag sätta på lite te-vatten. Vi har köpt en ny vattenkokare. Det är faktiskt ganska otroligt! Vi har haft samma vattenkokare sedan vi träffades, i 15 år!! ? Och då hade Håkan haft den innan också. Hu kan något ens hålla så länge? Och den var inte ens trasig. Men den började bli väldigt sliten i plastdelarna och det kändes lite obehagligt. Den nya vattenkokaren är en riktigt cool sak som lyser i olika färger beroende på vattnets temperatur. Jag har aldrig brytt mig om att kolla rätt temperatur på te men enligt te-fantaster ska det tydligen spela en jättestor roll för smakupplevelsen. Nu kan man ju prova i allafall. Om inte annat så är det ju en fräck effekt. ?

***

Ha en fin fredagskväll alla och en skön helg! 

Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...