Allmänt

En underbar dag på hästryggen!

tur1a

***

Hej på er alla denna lite grå onsdagsmorgon! 🙂

Jaha, jag skulle ju egentligen vara på gymmet nu, eftersom vi har våra träningsdagar måndag, onsdag, fredag och söndag. Men jag fick faktiskt snällt stanna hemma idag. 😛 Jag kan nämligen knappt gå, sitta, ligga eller något what so ever..haha!

Vi hade en underbar bröllopsdag igår. <3 Vi firade vår åttonde bröllopsdag med att åka ut till Björketorp och Paulas Islandshästar på en turridning, något vi pratat om hur länge som helst. Vi har båda ridit i många år – dock även för många år sedan, och jag har provat att rida islandshäst en enda gång tidigare, men Håkan har aldrig provat på det. Och jag ville så himla gärna att han skulle få uppleva det, för det spelar ingen roll hur mycket man har ridit innan, att rida en islandshäst är helt enkelt något helt speciellt! 😀 Och nu när jag av en slump fick kontakt med denna supertrevliga kvinna som driver denna verksamheten så var det ju bara givet att nu skulle det bli av. 🙂

***

tur2

***

Islänningen är så himla liten för oss som är vana att mest rida halvblod och större hästar, men så himla tuffa och sega. Och alldeles bedårande söta förstås! 😀 <3

***

IMG_9804

***

I väntan på att alla deltagare skulle komma satt vi utanför stallet och njöt av stillheten och lugnet på landet, trevligt sällskap, de underbara och välkända dofterna från stallet som väckte alla gamla minnen till liv från hela barndomen och uppväxten i stallet och kelade med tidernas gosigaste stallkatter. 🙂

***

IMG_7209

***

När alla anlänt fick vi våra hästar tilldelade och fick skritta runt och känna på dem en stund i paddocken innan vi gav oss ut på en underbar skogstur. Det var en så fantastisk känsla att sitta på en häst igen och jag insåg hur mycket jag faktiskt har saknat detta genom åren. Jag är inte så sugen på att rida på en ridskola och jag har varken tid eller ork att ha en egen häst. Men detta med turridningar lite då och då är verkligen ett fantastiskt sätt att få sitt ridsug mättat. 🙂

***

tur5

***

Turen gick genom blandad natur, både skogar, kalhyggen, ängar och stigar och runt en liten sjö. Dom små tuffa hästarna var underbara att rida och äntligen fick Håkan prova på att tölta, något som fascinerade honom lika mycket som det fascinerade mig första gången. 🙂 Vi hade varit lite oroliga för vädret, för det var en smula ostadigt. Och visst fick vi en ordentlig skur över oss såklart. 😛 Men då var vi mitt inne i en härlig skogsgalopp och hade liksom inte tid att bry oss om att det regnade. Det var ju varmt ute så trots att man blev ordentlig blöt så frös man inte. Och man torkade snabbt dessutom.

***

tur3

***

Det var helt enkelt en helt fantastisk tur och då hade vi ändå ”bara” valt den korta turen på 1,5 timme. Vi tyckte att det räckte så här första gången efter så lång tid utan ridning. 😉 Och med tanke på träningsvärken jag har idag och smärtorna på ett annat onämnbart ställe så var det nog ett vettigt val.  ;-P Men det var verkligen inte sista gången vi gjorde det här. 

Nästa gång kommer vi nog välja en längre tur, och då stannar vi på vägen för fika eller lunch, beroende på turens längd. De finns i några olika varianter och är ni nyfikna på Paulas Islandshästar så gå in på den här länken och läs om de olika turerna, hästarna och ridskolan. Det finns även en facebooksida där bilder, filmer och senaste nytt från verksamheten läggs upp regelbundet. 🙂 

Jag kan verkligen rekommendera det här stället som är mysigt, familjärt och välkomnande! 🙂 

***

tur4

***

Men som sagt, idag fick jag hoppa över gymmet för herregud vilken träningsvärk jag har idag! Haha! I muskler som jag knappt visste att jag hade. 😛 Och det är väl kanske inte så konstigt. Jag har ju trots allt en värkproblematik och såna här saker som man vanligtvis inte gör brukar ta hårt på kroppen. Men det var såå värt det!! Jag måste ta den smällen lite då och då för att få göra roliga saker, och då betalar man gärna priset efteråt. Det är bara att ta ett par vilodagar och så är man förhoppningsvis tillbaka på banan igen. 😉 Idag kommer dessutom min syster Nicole för att ge mig en ryggmassage. Det är praktiskt med en massör i familjen vid såna här tillfällen.  <3 

***

sushi1

***

Efter vår härliga dag i skogen avslutade vi bröllopsdagen med att ta med oss sushi hem som vi njöt av i soffan efter en stunds vila. 😉 

Det kunde inte blivit en bättre dag! 

hearts

Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...