Allmänt

Regnkaos och middagstips!

BC128350-E8AF-4B9F-80A7-9A94D935A8A5

***

God kväll på er! ☺️
Det blir ännu ett litet avbrott i fotona från norrland för idag har jag inte fått mycket gjort alls med alla bilder. Helt enkelt därför att jag har varit absolut slut som människa idag. Jag vet inte ens varför jag varit så himla trött men får jag göra en kvalificerad gissning så beror det nog på att jag alla de här varma dagarna har gjort allt för att utnyttja vädret. Jag har inte tagit hand om mig själv med mat eller vila så som jag borde och måste göra, utan bara lagt all tid på att njuta av vädret. Så idag, när det var lite mulet ute och graderna hade sjunkit så var det som att min energi sjönk också, eller tog totalt slut.
***

Jsg var uppe vid sju och drack kaffe men var så himla trött så jag somnade om vid nio på soffan. Efter två timmar hade jag dock inte fått särskilt mycket vila eftersom killarna från fönsterfirman som byter fönster här i området var här och lagade vår balkongdörr idag och det var ett himla oväsen från slipmaskiner, spikpistoler och allmänt bankande. Så till slut gav jag upp och gick ut med Lotus på en promenad i stället.

***

09516468-BA4D-4235-8BA0-38E50FB6E1B9***

Jag kom hem och åt lite lunch i form av kvarg och keso toppad med jordgubbar, blåbär och linfrön och drack ett glas färskpressad apelsinjuice och sen slocknade jag igen. På sängen denna gången, och sov i över tre timmar. Hur kan man bara bli så himla trött? Det är nästan så man blir orolig.
Men jag vet ju att värmen har tagit ordentligt hårt på många eftersom den kom så plötsligt och så intensivt och att många är trötta nu, så jag är säkert i gott sällskap.
***

550E44AE-8889-4FF1-A2A0-099549FDD134 ***

 Till slut kom det en ordentlig regnskur efter alla varma dagar, till stor glädje för naturen får man tro. ? Mindre glädje för oss var att det samtidigt bestämde sig för att bli ett ordentligt slagregn med åska och riktiga stormkast så hela vårt stora hängparasoll med tung klumpfot slets omkull av blåsten och välte över glasbordet. Som tur var gick inte bordet sönder men parasollet fick sig en ordentlig törn och blev lite skevt och böjt. Håkan och jag rusade ut och räddade alla blomkrukor som vräkts omkull, trasiga krukor, och plockade undan dyngblöta dynor. Och med gemensamma krafter fick vi upp parasollet och kunde fälla ihop det. Det var en ytterst oväntad störtskur måste jag säga, för vi brukar i princip alltid hålla koll på vädret.
***

Nåväl, nog om det. ? Här kommer ett enkelt och gott recept på torsk om man vill göra något lätt som går fort. ?

TORSK MED KAVIARSÅS OCH GRÖNA ÄRTOR

Du behöver:

2 torskryggfiléer

några potatisar

gröna ärtor

1 liten burk lätt créme fraiche

1/2 dl kaviar med mindre socker

1/2 ask fryst dill

salt

peppar

valfria fiskkryddor

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Skala och sätt på potatisen.

Lägg fisken i en ugnsfast form och krydda med valfri krydda,

själv brukar jag välja citronpeppar, aromat och skärgårdskrydda.

När potatisen börjar koka, sätt in fisken i ugnen och stek den i ca 12 miuter.

Sätt på en kastrull med vatten för ärtorna.

Blanda under tiden ihop créme fraiche, kaviar och dill i en skål.

krydda med salt och svartpeppar efter smak.

När vattnet till ärtorna kokar, ta kastrullen från plattan och häll i ärtorna. Låt dom ligga i vattnet och värmas upp i några minuter. Häll sedan bort vattnet.

Ta ut den färdiga fisken ur ugnen och häll av potatisen.

Servera torskryggen med den kokta potatisen, ärtorna och den kalla kaviarsåsen.

Smaklig spis! ?

Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...