Djur

Oseriösa valpköpare – en mardröm för uppfödare!

tessvovve1

Jag kan inte tänka mig annat än att de flesta seriösa uppfödare gör allt dom kan för att försäkra sig om att deras valpar kommer till ett bra hem. Men hur man än gör så kan det alltid gå snett ändå, och det är just vad min syster och svåger har fått känna på när det gäller vissa av deras valpköpare.

William såldes till en person som så förtvivlat gärna ville ha en hund efter att hon nyligen förlorat sin gamla. Hon hade inte råd och bad också att få köpa en valp på avbetalning. Min syster och svåger gick till slut med på detta, eftersom dom kände att hon var en person som dom gärna skulle se som ägare till en av sina valpar. Dom körde till och med valpen hem till henne eftersom hon inte hade tillgång till egen bil.

För att göra en lång historia kort och undvika att gå in på en massa detaljer, så är William numera tillbaka hemma hos min syster och svåger, då damen ifråga inte kunde ta hand om honom längre, och återigen fick dom åka iväg, denna gången för att hämta hunden. Och då ska det också tilläggas att dom redan kört den här turen en gång till efter att dom lämnat William, för att leverera ytterligare en valp – som dom sedan fick åka och hämta igen! Många skulle kanske tycka att det där är något dom har valt själva, och att dom lika gärna kunde sagt nej till köparen, men hennes planer var att lämna valpen till en uppfödare hon kände som i sin tur skulle försöka omplacera honom, och några sådana osäkra omflyttningar, där man inte har en aning om vart valpen hamnar, ville dom inte veta av.

William kom alltså hem igen, utan vaccinationskort för detta var borttappat, och idag fick dom åka in med honom till veterinären. Dom hade, under alla tovor i pälsen, hittat ett öppet sår vid ena örat. Jag har en mycket stark aning om vad det är för något han har drabbats av. Maritas & Stigs hund Lindus hade exakt samma sak för ett tag sen, och dom var också inne hos veterinären med honom. Han hade drabbats av såkallad Hot spot eller Dermatit, en mycket smärtsam hudåkomma hos hund. Läs mer om det här på Agria. Av det lilla Therese har berättat för mig per sms, så kan man ju inte vara alldeles säker, men det låter onekeligen som något liknande.

I varjefall kommer William få stanna på gården nu. Det är så oerhört tråkigt när sådant här händer. Att det inte alltid fungerar med alla valpköpare eller mellan köpare och hund är en sak, det händer naturligtvis då och då. Men som sagt, så har det hänt en hel del mer saker som jag inte tagit upp här, men i vilket fall som helst så har jag full förståelse för uppfödare som mer eller mindre pressar sina eventuella valpköpare på all information dom nånsin kan komma på, om deras livsförhållanden och allt annat som kan komma att påverka valpen. Det är ju just såna här saker dom är rädda för när dom säljer sina små vappisar till främmande människor, som dom bara kan hoppas på, är så seriösa som det intrycket dom har fått.

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...