Djur

Gizmo!

Tänkte att det var på tiden att jag börjar presentera resten av mina fyrfota familjemedlemmar, i stället för att bara ta för givet att alla vet vilka mina små (nåja..) troll, flygfän & trassel här hemma är.

Och först ut i gänget är alltså Gizmo.

Gizmo…

 

 

 

är min katt nummer två, efter lilla Tussie

 

 

 

 

 

 

 

som till min stora sorg gick över regnbågspron för ungefär 2 år sedan, sexton år gammal. Gizmo är numera en stolt gammal herre på nästan 13 år.

 

 

 

 

 

Han börjar bli lite trött nu och ligger mest och softar på dagarna

 

 

och jag har upptäckt att han är nära nog döv numera. Han har alltid kommit springande som en hund när man ropat på honom, men nu reagerar han inte ens. När det är dags för mat så kom han direkt när jag höll på med skålarna. Numera får jag gå fram och väcka honom genom att ta i honom och sen visa honom matskålen. Då kommer han strosande. Men så länge jag ser att han mår bra och inte lider av sin ålder och eventuella ålderskrämpor, så får han gå här och skrota. Han måste definitivt vara den snällaste katten som finns. Om man inte vakar över honom så skulle barn, hundar eller vad det nu kan vara, få göra precis vad de vill med honom. Jag tror knappt han vet vad man ska använda klorna till. Lilla dagvovven Rocky som brukar vara här är totalt tokig i Gizmo.

 

 

 

Visserligen kan han nog tycka att Rocky är en smula påfrestande ibland, men han gör absolut ingenting. En gång när Rocky var här så hittade jag dem i en av Loxy´s korgar. Rocky hade krupit upp brevid Gizmo och låg och tvättade hans öron.

 

 

 

 

 

Trots att han är såpass gammal och egentligen helst bara vill ligga och mysa lite överallt, så kan han fortfarande få ett ryck och busa omkring, speciellt om han får jaga grässtrån. Det är tydligen himla skoj! Dessutom har han blivit en riktig nattkisse på äldre dar. Så ungefär samtidigt som vi går och lägger oss, då vaknar Gizmo och tycker att han ska ha sällskap, efter att ha sovit hela dan. Men oftast brukar han nöja sig med att ligga på sin egen huvudkudde brevid min kudde och få en klapp då och då när jag vaknar av hans spinnande. Så jag tror nog gammelgubben mår ganska fint och så länge han gör det så får han gå här och skrota. Men visst är det skillnad på när han var ung kisse och det var full fart jämt!

 

 

// Indra – Tokälskar min Gizmo!

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...