Allmänt

Söndagstur med finbilen, Mandy’s diner och gårdsbutiksbesök!🤗

7278DD1B-82D8-45F9-9DF5-B6A4F055762C

***

God kväll på er!🤗

Nu börjar det äntligen bli en aning svalare mot vad det var tidigare idag. Det var ju så kvavt och fuktigt att det kändes som man höll på att drunkna när man andades.
Det var ordentligt varmt på morgonen också men inte så illa som det blev längre fram på dagen. Så vid 10-tiden i förmiddags gav vi oss iväg på en liten roadtrip med Thunderbirden. 😊

***

25FE825E-7089-4924-A759-6A7A74C10580
Min käre make hade bett att få bjuda mig på söndagslunch på mysiga Mandy’s diner idag, en supermysig hamburgerrestaurang i 50-talsstil. 😃
Så vi valde ut en fin väg på underbara svenska landsbygden och njöt av bilturen mot Skene. Det är ju lite grejen med tjusningen att ha en sån här bil som hobby. Det handlar inte bara om att ta sig från punkt a till punkt b på kortast möjliga tid. Det är ju köningen/åkandet som är det roliga. Att sen stanna och äta lunch på nåt trevligt ställe eller ha med sig picknickkorg fulländar bara det hela. 😍

***

Vi kom fram ca en halvtimme för tidigt idag, för Mandy’s öppnade inte förrän 12 idag. Men i detta underbara väder så är en halvtimmes väntan på en bänk inga större problem direkt. 🤗☀️🌸

Lotus börjar bli riktigt van vid dessa små utflykter nu och är jätteduktig när vi sitter och äter eller är på ställen med mycket folk. På grund av pandemin så blev det inte så mycket socialträning för honom från valpstadiet som jag hade velat, utan det var mest bara vi tre här hemma. Så i början kunde han hetsa upp sig ganska ordentligt när vi kom ut bland mycket folk, ljud och rörelse, stressade och ville inte alls sitta still eller ta det lugnt. Men nu kan han sitta hur länge som helst i mitt eller Håkans knä och titta  folk och allt som händer omkring oss. Min duktiga lilla kille!🥰

DA963B85-8EC2-4741-8F2A-5474C7FBBF21

Men klockan 12 öppnade dom upp inne på Mandy’s och vi beställde våra supergoda hamburgare. Jag beställde även Poppers eller Chilicheese, en av mina absoluta favoriter. Tyvärr var dessa inte riktigt dom jag trodde. Jag vill ha dom där med små hackade jalapeños i osten, men på vissa ställen får man en jättestor bit jalapeño tillsammans med ost i det friterade skalet och det klarar jag bara inte av att äta. 🥵 Jag har hört att chilicheese är den ena sorten och poppers är den andra, men av alla gånger jag har beställt på olika ställen så har jag märkt att det inte är nåt man kan förlita sig på. Det beror helt på vad just det stället väljer att kalla dom. Så nu måste jag komma ihåg att börja fråga igen, vad det är för sort innan jag beställer.

72F958B1-78B3-4291-BFCC-D5760354CE09

Och självklart beställde jag en helt underbar lyxmilkshake med jordgubbssmak! 😍 Det hör ju bara till när man är på ett sånt här ställe tycker jag. 🤗
Därefter åkte vi vidare för att stanna på ett ställe på hemvägen som jag blivit rekommenderad att åka till flera gånger. Nu skulle det äntligen bli av!😃

***

3F2E4D55-F92E-4E58-AF0B-990FC996ADA2
Vi åkte till Blommigt & Prickigt i Hyssna. 🥰

Det är ett supermysigt ställe med allt ifrån inredning, kläder, leksaker och konsthantverk till bageri, blommor, växter och servering.
Just nu finns det ett överflöd av trädgårdsblommor, rosenbuskar, bärbuskar, hängamplar och helt fantastiska dahlior och hortensior. Jag köpte inget till trädgården idag för vi ska tillbaka dit snart igen, specifikt för den saken. Men jag kunde inte motstå fyra stycken fantastiskt vackra palettblad i olika färger som fick följa med mig hem. 😍

***

88EEC1FD-FFD6-4A48-BE97-13CF86F34C55

Det fanns massor av fina exemplar i blandade färger och det var som att stå och välja i en godisbutik. 🙈😅 Till slut hade jag lyckats välja ut fyra stycken, men det finns en risk att det får följa med ett par till hem nästa gång vi är där. 😁

***

 3AA01019-8A93-47C5-92F3-F88D1988A635
Men det fanns ju mängder med annat också. Jag letade lite efter en löjtnantshjärta som jag gärna skulle vilja ha i trädgården, men jag hittade ingen nu, och det var ju heller ingen panik. Jag ska se om det finns nån nästa gång jag åker ut.
Precis bredvid blommorna låg det mysiga bageriet och caféet med sin uteservering och lummiga trädgård. Det besökte vi dock inte idag, så snart efter vår mastiga hamburgerlunch på Mandy’s. Så det får bli nästa gång. Då ska vi också ta med min mamma ut så hon får köpa lite trädgårdsblommor och njuta av en tur i jänkarn. 🤗

***

404F2370-559C-48B1-BB0B-035803672943

I huset intill utomhusblomstermarknaden, om man kan kalla den så, fanns massor av fantastisk inredning, smycken, doftljus, téer, kryddor, pasta, ja..allt sånt där spännande och speciellt utvalt som man bara hittar i dom här mysiga gårdsbutikerna och speciella småbutikerna.

***

 1B399260-1940-46CA-BB64-1D0120429F26
Där fanns också underbara kläder, såå fina leksaker och hantverk. Det går inte att berätta om allt, det måste ses. 😊 Så jag kan verkligen rekommendera en tur hit till Blommigt & Prickigt. Jag ser redan fram emot mitt nästa besök. 😁

Men det får bli först efter midsommar. Nu har jag en hel del annat som ska planeras inför den dagen och en hel del annat att göra fram till dess.
Men nu ikväll ska jag inte göra något annat än att sätta mig ner i soffan och titta på en film, och njuta av  lite söndagsgott, en skål full med vindruvor, hallon, jordgubbar och persikor. 😍

Ha en fortsatt fin söndagskväll alla!

Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...