Allmänt

Blåsigt värre…!

Hej därute! 🤗

Jisses, vilket blåsväder vi fick helt plötsligt! Igår var det ju ändå varmt och vi satt ute i paviljongen hela dagen trots blåsten. Den skyddade otroligt bra och även om man ibland trodde att den skulle ge sig av för gott så stod den pall. Konstigt nog stod det mesta kvar på altanen trots att det kom riktiga stormkast i mellanåt i vindbyarna.
Men idag är det bra mycket kallare och då är det inte särskilt skönt att sitta ute när det blåser så. Jag tror faktiskt att det är första morgonen jag sitter inne och dricker morgonkaffet sen vi fick upp paviljongen. Inte för att man fryser ihjäl, det är ju fortfarande sommar, men 16 grader, molnigt och tokblåst… nja… 🤪
Jag har i stället äntligen fått tummen ur och skickat in några flygbilder till Lantmäteriet för granskning så nu håller jag tummarna för att jag inte lyckats avbilda nån hemlig militärbas eller nåt av misstag. 😁

Så fort det blir mindre blåst så ska jag filma lite mer också och se om jag kan få ihop nån liten film att skicka in. Under tiden tränar jag på lägre höjd och testar drönarens olika funktioner. 😊 Nåja, inte idag då men när det är lugnare ute.

Trots blåsten så var det som sagt varmt igår och en underbar kväll. Så vi tog bilen bort till Pickesjön för att gå en tur runt sjön med lilleman. Det är en lagom promenad på kvällen tycker jag, och jag sover så himla mycket bättre om jag gått en tur innan läggdags.

Vi upptäckte dessutom att det redan kommit en massa blåbär så ska man plocka själv så är det helt klart hög tid att ge sig ut i skogen. Jag måste erkänna att just att plocka blåbär nog inte är min favoritsysselsättning precis. 🙈 Så jag har gjort det enkelt för mig de senaste åren och köpt en låda eller hink. Det känns som att det är värt det tycker jag. Så för min del gäller det att hålla utsikt efter blåbärsannonser nu. Potatisbilarna brukar också ha himla fina bär, dom har jag köpt av tidigare.

Men nu har jag lite annat att pyssla med här hemma. Det är lika bra att passa på att göra allt tråkigt inne-arbete när vädret är sämre så är det gjort sen när solen och värmen kommer tillbaka. Så idag blir det vikning av massa tvätt, städning av badrum och toalett och sen ska jag ta mig tid att fixa till mina egna naglar som verkligen behöver lite kärlek. Men efter förfrågan så lägger jag också ut mitt recept på fröknäcke här. Jag har flr mig att jag har gjort det tidigare men det skadar inte att göra det igen. Det är såå gott! 🤗😍

För övrigt så önskar jag er en riktigt fin torsdag trots det lite trista vädret. Men ibland kan man faktiskt behöva en liten paus ifrån solen och värmen. Även om man älskar sommaren så kan det ändå bli en liten stresskänska att man hela tiden måste ta vara på dom fina dagarna av rädsla att vi inte får några fler. Det är väl typiskt för oss svenskar som aldrig kan känna oss riktigt säkra på att vi får en riktig sommar. 😅 Så när det blir sämre väder är det nästan en lättnad ibland att få en ursäkt att vara inomhus. 😁

Pickesjön Borås

Så ha nu en lugn och skön torsdag och gör allt det där som släpat efter i hemmet dessa fina sommardagar. Och så håller vi tummarna för att värmen och solen snart är tillbaka igen. ☀️🤗🌸

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...