Mat & Bak

Ciabatta med salami & mozarella

matbild7Nu har Håkan, Jari, Helén och ett par andra i gänget åkt iväg till Göteborg och själv sitter jag på balkongen och toknjuter av den ljuvliga sommardagen, bloggar och dricker en kopp te. smiley Det småfläktar lite idag, men när det är så här varmt så stör det inte. Vinden är ju varm den också.

Vi hade egentligen tänkt gå ner till sjön som ligger en liten bit från där vi bor och ätit picknick-lunch idag, men tiden blev lite kort. Så det blev lunch på balkongen igen och det är ju inte fy skam det heller. Så länge man kan sitta ute så är jag nöjd. smiley

Jag gjorde i ordning fyllda ciabattabröd till lunchen. Jag delade de ganska stora bröden, och i stället för smör så bredde jag ett lagom lager med philadelphiaost på bägge delarna. Sedan lade jag på salamiskivor, rucculatsallad, skivad mozarella, rödlöksringar, tomatskivor, färskgurka, tunt skivad purjolök och kryddade med lite svartpeppar innan jag lade ihop brödhalvorna igen. Det blev faktiskt riktigt ordentligt gott måste jag erkänna. Och enormt mättsamt! smiley Jag skulle nog tro att till och med Håkan står sig på den lunchen tills han kommer hem och det är dags för middag. *s*

Jag har gjort liknande mackor tidigare och tagit med mig på bland annat hundutställningar, där man har varit borta hela dagen eller andra tillfällen där man haft egen matsäck med sig. Det är både enkelt, gott och praktiskt att ta med sig tycker jag. Förförra året, på Ryda sportfält, hade jag med mig såna här plus en annan variant med kycklingfilér och någon röra i, som jag inte minns vad den hette nu, men som jag blivit tipsad om skulle passa bra ihop med kyckling. Men jag tar jättegärna emot tips på såna här smarriga ”utflyktsmackor” om det är någon som sitter på nåt gott recept. smiley Det skulle vara kul att testa lite nya grejer.

Nu ska jag fortsätta med mina grafikjobb här. Jag är så gott som klar med hemsidan till min syster & svåger som – skamligt nog – är alldeles för försenad. Men det är tyvärr inte så mycket jag kan göra åt migrän, trasiga datorer, semesterresor och annat. Det låter som ett gäng dåliga ursäkter, men jag jobbar så fort jag kan. Och nu börjar den äntligen till min stora lättnad och glädje bli färdig! =)) Så nu är det bara att hoppas på att den blir godkänd också. smiley Vi får väl se. =))

Ha nu en fortsatt fin eftermiddag alla, för det ska jag. smiley

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...